O femeie condamnată la moarte a murit după ce s-a înecat cu mâncare

O femeie condamnată la moarte a murit după ce s-a înecat cu mâncare

O femeie condamnată la moarte pentru uciderea a doi bărbaţi în 2009 s-a înecat cu mâncare şi a murit, a anunţat duminică Ministerul Justiţiei din Japonia, conform Agerpres .

În prezent, în Japonia se află 105 condamnaţi la moarte FOTO Shutterstock

În prezent, în Japonia se află 105 condamnaţi la moarte FOTO Shutterstock

Miyuki Ueta, în vârstă de 49 de ani, se afla în detenție la o închisoare din Hiroshima. Cauza decesului a fost confirmată de un medic care i-a examinat corpul, potrivit Ministerul Justiţiei din Japonia, relatează publicația japoneză Mainichi Shimbun .

Ueta fusese condamnată pentru uciderea a doi bărbaţi din prefectura Tottori în 2009. În luna aprilie a acelui an, când lucra la bar, a ucis un șofer de camion, înecându-l în mare, după ce l-a drogat. Iar în luna octombrie a aceluiași an, similar, l-a ucis și pe proprietarul unui magazin de electronice înecându-l într-un râu.

Condamnarea ei la moarte a fost finalizată în 2017. Iar de atunci, ea aştepta să fie executată prin spânzurare.

În Japonia, deţinuţilor condamnaţi la moarte nu li se comunică data execuţiei. Când ordinul de execuţie soseşte în cele din urmă de la Ministerul Justiţiei, majoritatea mai au doar câteva ore de trăit.

Japonia este una dintre puţinele ţări industrializate în care pedeapsa cu moartea este încă aplicată. Activiştii pentru drepturile omului şi UE denunţă de ani de zile modul în care Japonia gestionează execuţiile şi condiţiile din închisorile din ţară.

În prezent, în Japonia se află 105 condamnaţi la moarte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed

5 Dezvăluiri din documentele militare rusești găsite de ucrainenii intrați în Kursk