O femeie de 66 de ani a înviat în drum spre morgă și a murit din nou peste doar două zile

O femeie de 66 de ani a înviat în drum spre morgă și a murit din nou peste doar două zile

O femeie, în vârstă de 66 de ani, din statul american Iowa s-a trezit într-un sac de transport de cadavre, după ce centrul de îngrijire paliativă în care era internată a presupus că a murit și a trimis-o la o casă funerară, relatează The New York Post.

Pacienta, care suferea de demență cu debut precoce, a murit două zile mai târziu. Foto: Arhivă

Centrul Glen Oaks Alzheimer's Special Care Center din suburbia orașului Des Moines riscă o amendă de 10.000 de dolari după ce trei angajați nu și-au dat seama că femeia neidentificată, care a murit două zile mai târziu, era încă în viață.

Întâmplarea a început când un membru al personalului s-a chinuit să găsească pulsul femeii în dimineața zilei de 3 ianuarie. Pacienta, care suferea de demență cu debut precoce, anxietate și depresie , fusese mutată în centrul de îngrijire paliativă cu doar șase zile înainte.

Angajata, care se afla la finalul turei sale de 12 ore, a alertat o asistentă medicală, care le-a spus anchetatorilor că nici ea nu a găsit pulsul femeii. Pacienta a fost declarată moartă în jurul ore 6:30 dimineața, la 90 de minute după ce primul membru al personalului a ridicat suspiciuni.

Un angajat al firmei de pompe funebre și un al doilea asistent medical, niciunul dintre ei neobservând că femeia trăia, au pus-o într-un sac mortuar și au transportat-o la Ankeny Funeral Home & Crematory, unde angajații au sesizat că era vie.

La aproximativ 8:26, angajații casei funerare au desfăcut sacul” și au observat că femeia era în viață.

Casa funerară a sunat la numărul de urgență 911 și a fost transportată la un spital din apropiere, unde s-a constatat că respira. Ulterior, femeia a fost dusă din nou la centrul de îngrijire și a murit două zile mai târziu, având familia alături.

Iowa Capital Dispatch a relatat în luna februarie a anului trecut că centrul de îngrijire a fost amendat cu 500 de dolari pentru că nu a efectuat verificările necesare privind antecedentele angajaților. S-a constatat faptul că cinci angajați nu aveau pregătirea necesară pentru a lucra într-un astfel de centru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...