O femeie din Belgia a fost sufocată cu perna, după ce eutanasierea a eșuat. Procurorii cercetează cazul

O femeie din Belgia a fost sufocată cu perna, după ce eutanasierea a eșuat. Procurorii cercetează cazul

Alexina, o belgiancă în vârstă de 36 de ani, suferea de cancer incurabil, astfel că a decis să recurgă la eutanasiere. Cu toate acestea, procedura dorită nu a decurs conform planului. Femeia a sfârșit sufocată cu perna

Femeia a fost ucisă după ce eutanasierea a dat greș FOTO Getty Images

În decembrie 2021, Alexina, femeia din Oupéyenne, se ducea la spital pentru a afla mai multe despre cancerul de care suferă. Verdictul medicilor era clar: cancerul ei era incurabil, iar femeia, care era educatoare, mai avea doar un an de trăit.

Mama a unei fete de 15 ani, starea ei se deteriora brusc. Astfel, pe 29 martie 2022, s-a decis, în urma consultării familiei, a celor două asistente medicale care o îngrijeau la domiciliu și a medicului ei, să se ușureze suferința Alexinei. În opinia lor, eutanasia era singura modalitate de a-i curma suferința.

Procedura de eutanasiere a eșuat

Dar, când medicul a ajuns la domiciliul pacientei cu echipamentul său, procedura de eutanasiere nu s-a derulat așa cum era prevăzut, relatează Sudinfo. Medicul de familie nu a luat cantitatea potrivită de produse, astfel că, cu ajutorul unei perne, îngrijitorii au pus capăt vieții pacientei, scrie La Libre .

Cu două zile înainte de înmormântarea femeii, o persoană a informat procuratura despre acest fapt, după ce a aflat de la una dintre cele două asistente medicale prezente în timpul eutanasiei. Medicul legist care a examinat cadavrul ar fi observat urme de sufocare pe fața victimei atunci când a întocmit raportul.

Ca urmare, a fost depusă o plângere la procuratura din Liège, după cum confirmă Sudinfo. Partenerul și fiica Alexinei au depus o acțiune civilă împotriva medicului de familie și a celor două asistente.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat