O femeie din Myanmar a fost condamnată la închisoare după ce a pozat nud

O femeie din Myanmar a fost condamnată la închisoare după ce a pozat nud

O femeie din Myanmar a fost condamnată la șase ani de închisoare de către un tribunal militar pentru că a postat fotografii pe site-ul de abonamente pentru adulți OnlyFans, potrivit BBC.

FOTO: Facebook

Nang Mwe San, un model și fost medic, a fost acuzată în urmă cu două săptămâni pentru „afectarea culturii și demnității”, au declarat autoritățile militare.

De asemenea, ea participase anterior la proteste împotriva armatei, care a preluat puterea în 2021 printr-o lovitură de stat.

Se crede că ea este prima persoană din Myanmar încarcerată pentru conținutul OnlyFans.

Nang Mwe San a fost găsită vinovată de distribuirea de fotografii și videoclipuri nud pe site-urile de socializare în schimbul unei taxe, în conformitate cu secțiunea 33 (A) din Legea privind tranzacțiile electronice din țară, care prevede o pedeapsă maximă de șapte ani.

Modelul locuiește în North Dagon Township din Yangon - o zonă în care legea marțială este în vigoare.

În astfel de zone cei acuzați de infracțiuni sunt judecați într-un tribunal militar, unde li se refuză drepturi precum accesul la un avocat.

Ea a fost judecată la tribunalul închisorii Insein - faimoasa închisoare din capitală și cea mai mare din Myanmar - unde au fost trimiși mulți prizonieri politici de la lovitura de stat de anul trecut.

Mama ei a declarat pentru BBC că a reușit să o contacteze pe fiica ei în ultimele săptămâni, dar nu a știut de sentință până când presa militară nu a confirmat-o miercuri.

Armata din Myanmar a răsturnat guvernul ales în mod democratic al lui Aung San Suu Kyi în februarie 2021 - declanșând proteste uriașe în întreaga țară și o mișcare de rezistență pe scară largă.

Se estimează că peste 15.600 de persoane - inclusiv Suu Kyi, alți legislatori, activiști și jurnaliști - au fost arestate de când armata a preluat puterea.

Marți, unei jurnaliste independente de la BBC i-a fost mărită pedeapsa cu închisoarea cu trei ani după ce a fost condamnată pentru că a luat legătura cu un program radio pro-democrație interzis, înființat anul trecut de activiști.

Htet Htet Khine a fost deja condamnată la trei ani de muncă silnică în temeiul noilor legi care incriminează comentariile considerate a provoca teamă sau a răspândi „știri false” despre armată.

Mai mult de 12.000 de persoane sunt în continuare deținute, în timp ce cel puțin 2.322 de prizonieri politici au fost uciși de către regim, potrivit grupului de monitorizare Asociația de asistență pentru prizonierii politici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA