O femeie din Tanzania speră ca vizita președintelui Iohannis o va ajuta să-și revadă mama româncă

O femeie din Tanzania speră ca vizita președintelui Iohannis o va ajuta să-și revadă mama româncă

O femeie din Tanzania, Elena Rajab Mwinge, speră că vizita preşedintelui Klaus Iohannis în ţara sa o va ajuta să îşi regăsească mama, cetăţean român, potrivit publicaţiei The Citizen.

Președintele Iohannis efectuează un turneu în Africa FOTO Administrația Prezidențială

Kibibi, cunoscută şi ca Elena Rajab Mwinge, o localnică de în vârstă de 43 de ani din Keko Akida, zona Mivinjeni, districtul Temeke, a declarat pentru The Citizen că își dorește să își dorește să își revadă mama, româncă, însă nu își poate permite costurile unei călătorii în România.

Potrivit publicației, femeia a povestit că a fost luată de tatăl său în Tanzania, fără știrea mamei biologice și a fost crescută de o mamă vitregă.

Tatăl meu mi-a confirmat că mama este cetăţean român, cu numele Dorina Illnesco”, a afirmat Kibibi.

Femeia a mai menţionat că a încercat să găsească ambasada României, dar cea mai apropiată se afla în Kenya, unde ea nu nu poate ajunge

Ulterior, în decembrie 2020, a povestit ea, a început să îşi caute mama pe reţelele de socializare și chiar a reușit să o vadă într-un apel video.

Femeia a mărturisit că este îngrijorată pentru că de câteva luni nu a mai vorbit cu mama sa, dar rudele din România au asigurat-o că este bine, deși inițial au anunțat- o că ar avea niște probleme mentale.

Femeia îi cere președintelui Iohannis și delegației sale să o ajute să ajungă la mama sa, afirmând că viața sa a fost una dificilă și că nu a avut binecuvântările mamei.

Preşedintele se află în turneu în Africa. Vizita lui Klaus Iohannis în țările din Africa îmbină partea de discuții cu omologii cu deplasări în natură, într-un context tensionat, având în vedere că pentru Kenya și Tanzania nu sunt recomandate deplasările, fiind pericol de atentate teroriste.

Turneul lui Klaus Iohannis a debutat cu deplasarea în Kenya, unde după o primă zi de vizite oficiale, în programul președintelui a apărut și prima zi liberă (miercuri). În urma detaliilor apărute pe rețelele sociale ale gazdelor din Kenya, privind un safari la care participă șeful statului, Administrația Prezidențială a dat detalii despre vizitarea Parcului Național Nairobi .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat