O femeie mexicană, eliberată dintr-o închisoare din Texas după 18 ani (MAE mexican)

O femeie mexicană, eliberată dintr-o închisoare din Texas după 18 ani (MAE mexican)

O femeie mexicană care a petrecut 18 ani în închisoare în Statele Unite pentru moartea unui minor a fost eliberată la ordinul unui judecător din Texas, potrivit Ministerului de Externe al Mexicului, care a declarat că există "nereguli" în procesul ei din 2005, informează vineri Reuters.

Rosa Estela Jimenez a părăsit închisoarea miercuri şi va rămâne în Statele Unite pentru a respecta condiţiile eliberării, a declarat ministerul într-un comunicat.

Jimenez a fost arestată în 2003 şi condamnată în 2005 după ce un juriu a găsit-o vinovată de abuz şi moartea unui minor care era sub îngrijirea sa. Juriul a pronunţat două pedepse de 99 şi 75 de ani.

Consulatul mexican din Austin a contribuit la taxele legale pe parcursul apelului ei. Oficiali ai consulatului au participat de asemenea la audieri şi au făcut presiuni pentru ca acest caz să rămână sub examinare, potrivit ministerului.

Innocence Project, cu sediul la New York şi care ajută oameni condamnaţi pe nedrept, a lucrat de asemenea pentru eliberarea ei, a adăugat ministerul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…