O femeie misterioasă a câștigat un teren uriaș de la Primăria Capitalei. Cuprinde un parc, o universitate și o bază sportivă

O femeie misterioasă a câștigat un teren uriaș de la Primăria Capitalei. Cuprinde un parc, o universitate și o bază sportivă

240.000 de metri patrati in Sectorul 2. Iata ce a castigat o femeie in instanta, in detrimentul Primariei Capitalei, relatează  Stirileprotv.ro .

Pe terenul de doua ori si jumatate mai mare ca Arena Nationala exista un parc, o benzinarie, o universitate si o baza sportiva, cu stadion, cu tot. Fara sa intre in detalii, autoritatile au anuntat ca vor face recurs.

Parcul Motodrom - 8,16 ha. Clubul Juventus Bucuresti - 4,3 ha. Benzinaria Shell - 0,25 ha. Universitate Lumina - 1,4 ha. Blocuri, drumuri, alei si spatii verzi - 2,7 ha.

In total, aproape 24 de hectare din zona Fundeni evaluate la 600 de milioane de euro, au fost castigate in prima instanta de Mihăescu Ileana Clara Constanța.

Ca sa vizualizati mai bine, imaginati-va Complexul Arena Nationala. De doua ori si jumatate mai mare ca acest complex este suprafata terenului pe care reclamanta il va castiga de la Primaria Capitalei daca decizia va ramane definitiva. Unele terenuri ii vor fi restituite in natura si pentru altele va primi despagubiri.

Cea care a pierdut in instanta 24 de hectare din capitala este Primaria Generala care a anuntat ca va face recurs.

Reperezentantii sectorului 2 sustin ca nu stiau povestea iar acum vor sa salveze macar baza sportiva.

Viceprimar Sector 2: "Stim cu toti ca in Sectorul 2 sunt o groaza de retrocedari suspecte, au aparut milionari peste noapte in sectorul 2, acte dubioase in opinia mea /am inteles acum ca este un act ilizibil, s-ar citi doar doua randuri, actul care sta la baza retrocedarii"

Procesul prin care femeia misterioasa a cerut retrocedarea dureaza de 6 ani.

„Instanta admite in parte cererea de chemare in judecata. Obliga Municipiul Bucuresti sa emita dispozitie de restituire in natura pentru urmatoarele imobile identificate prin suplimentul la raportul de expertiza (filele 230-243, volumul III):
- lotul PMB dat in folosinta gratuita Asociatiei Sport Club Juventus Bucuresti, in suprafata de 43.493 mp, cu exceptia suprafetei ocupate de constructiile C1 si C2 identificate prin planul anexa aflat la fila 243, volumul III;
- lotul PMB in suprafata de 24.289 mp, triunghiular, adiacent terenului dat in folosinta gratuita Asociatiei Sport Club Juventus Bucuresti;
- lotul PMB fost poligon auto in suprafata de 10.104 mp;
- lotul PMB dat in folosinta SC Contact Autotransport CO SRL in suprafata de 1.697 mp;
Obliga Municipiul Bucuresti sa emita in termen de 30 de zile de la data pronuntarii unei hotarari irevocabile in prezenta cauza, dispozitie de acordare a masurilor reparatorii in echivalent in conditiile Legii 165/2013 pentru urmatoarele imobile identificate prin suplimentul la raportul de expertiza (filele 230-243, volumul III):
- lotul PMB concesionat catre SC Lumina Institutii de Invatamant SA in suprafata de 14.468 mp;
- lotul PMB dat in folosinta catre SC Shell Romania SRL in suprafata de 1.329 mp;
- lotul PMB in suprafata de 1.079 mp avand destinatia de parcare adiacenta benzinariei Shell;
- lotul PMB in suprafata de 27.533 mp ocupat de blocuri, drumuri, alei si spatii verzi;
- terenul in suprafata de 13.330 mp situat in strada Rascoala, numarul 9A, sectorul 2 pentru care au fost emise titluri de proprietate conform Legii 18/1991;
- Lotul 2 – reprezentat de terenul in suprafata de 8,16 ha pe care se regaseste Parcul Motodrom.
Respinge cererea pentru acordarea masurilor reparatorii pentru constructiile demolate, ca neintemeiată. Obliga Municipiul Bucuresti sa inainteze catre Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti notificarea formulata in temeiul Legii 10/2001 privind acordarea masurilor reparatorii pentru suprafata de teren de 10.787 mp situata in Bucuresti, Strada Rascoala 1907, nr. 5, Sectorul 2. Obliga Municipiul Bucureşti sa inainteze catre SC Telekom SA notificarea formulata in temeiul Legii 10/2001 privind acordarea masurilor reparatorii pentru suprafata de teren de 2.040 mp situata in Bucuresti, Soseaua Fundeni, nr. 235, Sectorul 2. Respinge cererea de chemare in judecata formulata impotriva Primarului General al Municipiului Bucuresti, ca neintemeiata. Ia act ca reclamanta nu a solicitat cheltuieli de judecata. Respinge cererea Municipiului Bucuresti de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecata, ca neintemeiata. Cu drept de a se formula cerere de apel care se depune la Tribunalul Bucuresti in termen de 30 de zile de la comunicare”.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria