O fetiţă de 4 ani se numără printre copiii ucişi de atacul cu rachete al ruşilor la Viniţa. Ultimele ei ore de viaţă, surprinse în imagini

O fetiţă de 4 ani se numără printre copiii ucişi de atacul cu rachete al ruşilor la Viniţa. Ultimele ei ore de viaţă, surprinse în imagini

Ultimele ore din viaţa fetei au fost surprinse în câteva fotografii care au fost rezumate într-un reportaj The Guardian.

Momentul exploziei uneia dintre rachetele ruseşti care au lovit joi oraşul ucrainean Viniţa a fost surprins de mai multe camere de supraveghere.

O serie de imagini şi videoclipuri postate pe Twitter o arată şi pe Liza, fetiţia de 4 ani care a murit în urma bombardamentului. Mama ei, Irian, şi-a pierdut un picior în urma atacului, dar a supravieţuit.

Femeia mergea cu fata sa la un centru de dezvoltare şi educaţie dintr-un oraş despre care se credea că este departe de linia frontului, la patru ore de mers cu maşina spre vest de capitala Kiev.

În prima filmare, la ora 9:38, Liza a fost surpinsă cum îşi plimbă căruciorul în culorile roz şi negru. Este îmbrăcată în alb şi are o geacă de blugi albastră, iar în păr are o clamă albă în formă de fluture.

Într-o altă fotografie, Liza poate fi observată în centrul de educaţie, stând ghemuită lângă o masă şi privind imagini în timpul unei şedinţe de logopedie.

Liza la centrul de educaţie / Foto Twitter

Cu puţin timp înainte de ora 11 dimineaţa, mama şi fiica merg pe trotuar de-a lungul unei zone a pieţei centrale Premehoy din Viniţa. Trec prin zona Casei Ofiţerilor din oraş, o clădire cu colonade din epoca sovietică, folosită acum ca centru cultural pentru concerte şi spectacole.

La puţin timp după ora 11, trei rachete au lovit în apropierea centrului cultural, iar Liza şi mama ei au fost victime.

Mai multe imagini se poate vedea trupul mort al fetei ăn căruciorul răsturnat. Braţul unui soldat este vizibil în unele cadre întinzându-se spre cărucior. Fragmente mari de metal sunt în zonă, iar o coloană de fum dens umple cerul.

Olena Zekenska, soţia preşedintelui, a spus după atac că a recunoscut-o pe fetiţă dintr-un videoclip realizat de Crăciun. „„Astăzi am fost îngroziţi să vedem o fotografie cu un cărucior pentru copii răsturnat în Viniţa. Apoi, citind ştirile, mi-am dat seama că o cunosc pe această fată”, a spus Zelenska într-o postare pe Twitter joi târziu. „Ne-am întâlnit în timp ce înregistram un videoclip pentru sărbătorile de Crăciun.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...