O fi bine să faci bine?/Situația imposibilă în care a ajuns un român după ce a returnat proprietarului portofelul pe care îl pierduse

O fi bine să faci bine?/Situația imposibilă în care a ajuns un român după ce a returnat proprietarului portofelul pe care îl pierduse

Multe dintre cazurile în care un portofel cu sume importante de bani este pierdut sau găsit sunt făcute publice. Nu toate situațiile de acest gen au însă și un final fericit, scrie ziare.com .

Este cazul unui român relatat în mediul online. Potrivit acestuia, proprietarul portofelului pe care l-a găsit pretinde că din acesta lipsesc banii pe care i-ar fi avut și îi cere înapoi.

"Aș dori un sfat la următoarea problemă: în dimineața zilei de 23 septembrie am găsit un portofel în care era un act de identitate, un permis auto și niște cărți de vizită, printre care și a proprietarului.

După numărul de telefon de pe cartea de vizită am sunat proprietarul, comunicându-i că i-am găsit portofelul și îl voi duce acasă, dânsul nefiind acasă în momentul acela.

La domiciliul respectivului am înapoiat actele soției dânsului.

Problema e că acum îmi trimite mesaje că el ar fi avut o anumită sumă de bani în portofel și îmi cere să îi înapoiez acea sumă, spunând că va ajunge și va depune plângere la procuror.

Știindu-mă nevinovat ce aș putea face în această situație?", a întrebat acesta pe grupul Sfaturi de la avocați .

"Să te saturi de făcut bine!"

În comentarii, mulți cred că este vorba despre o tentativă de șantaj.

"Nu are cum să demonstreze că erau acei bani acolo. Are prea multe pretenții. Tu i-ai dus și actele acasă. Ce mai vrea?!"

"Eu i-aș spune să înceteze cu tentativa de șantaj. Pe viitor, când găsiți ceva, duceți-l la poliție și să se descurce mai departe."

"Păi dvs. să depuneți plângere pentru hărțuire."

"Probabil până să găsești tu portofelul, l-a găsit altcineva înainte și a luat banii care erau în el. Știi vorba cu facerea de bine, nu ți-o mai spun și eu."

"Păstrați bine mesajele! Dacă chiar va iniția ceva, tot el va avea de tras atâta timp cât nu dv i-ați sustras portofelul/ luat banii."

"Din acest motiv oamenii evită în a-și mai ajuta semenii. Și sunt de înțeles. Eu la același lucru m-aș fi gândit dacă aș fi găsit niște acte. Știți cazul când un om de bună credință a anunțat poliția că ardea fata aia pe câmp, și apoi a fost acuzat ca și suspect principal. De aia nu mai sare nimeni să te ajute atunci când au loc infracțiuni pe stradă, în autobuze,etc."

"Stai fără griji, poliția se va uita pe camere și vei ieși nevinovat și îți va cere scuze."

"Să te saturi de făcut bine!"

"Orice faptă bună primește pedeapsa!"

"Și un procuror (mai ales), știe că hoții iau banii și aruncă actele. Cineva cinstit le ia, și le duce proprietarului. În primul rând- cel căruia i-ați dus portmoneul înapoi, nu poate demonstra că a avut bani în el, apoi că i-ați luat dvs. Nu vă temeți, că nu pățiți nimic. Trebuia să-i puneți actele în poștă, nu să i le înmânați personal. Altă dată să aveți grijă."

"Nu va fie frică. Lasă-l să înainteze acțiune, că tot el va pierde, cheltuielile de judecată. În proces puteți cere să va ducă la detectorul de minciuni, și se va vedea adevărul."

"Sincer, eu i-aș face plângere pentru hărțuire pentru că nu are cum să demonstreze că i-ați luat banii. În caz că chiar i-a avut, el poate spune orice, dar cine să-l creadă. În loc să mulțumească pentru că și-a recuperat documente importante, acum e mârlan."

"Se știe că hoții de portofele le iau banii și le aruncă, așa că păgubașii să se bucure când cineva îi aduce măcar documentele."

Români cu experiențe asemănătoare

"Mi-am permis acest lucru și eu odată. M-am plimbat printre blocuri cu prietena împreună, să găsim proprietarul. Nu erau telefoane mobile atunci. În loc de recunoștință, am primit înjurături ca la ușa cortului. N-am fost acuzat că i-aș fi luat din bani, ci că i-am furat portofelul. Avea și ceva bani printre acte."

"De două ori am făcut acest gest, odată doar buletinul unei femei (și-l pierduse când a fost la medic) și a doua oară, portofelul unui bărbat care știa când i se furase prin sectorul 5!

Bărbatul chiar mi-a adus un platou de prăjituri (a venit la serviciu să i-l dau).

Probabil acest bărbat din postare, face parte din acei oameni fără caracter sau care se ocupă cu mici găinării! Fiind în preajma sărbătorilor s-a gândit să facă un ban!"


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene