O filmare publicată pe canalele rusești de Telegram pare să prezinte castrarea unui soldat ucrainean de către un militar rus

O filmare publicată pe canalele rusești de Telegram pare să prezinte castrarea unui soldat ucrainean de către un militar rus

O filmare care circulă pe rețelele sociale arată cum un grup de bărbați îmbrăcați în camuflaj rusesc țin la pământ un soldat ucrainean și, cu ajutorul unui cuțit, pare că îl castrează. Imaginile au provocat indignare în mediul online.

Notă: Am considerat că imaginile sunt mult prea dure pentru a fi prezentate public.

Clipul, postat pe un cont pro-rus de pe Telegram, arată un bărbat într-o uniformă ucraineană cu mâinile legate la spate, întins la pământ, în timp ce un bărbat în uniformă rusă și pălărie neagră folosește ceea ce pare a fi un cuțit pentru a-i tăia organele genitale.

Imaginile nu au fost verificate în mod oficial până acum, dar un expert de la grupul de investigații Bellingcat susține că filmarea este autentică, potrivit Newsweek .

Potrivit Bellingcat, același soldat rus a apărut într-o filmare la televiziunea de stat rusească, purtând aceeași pălărie.

Grupul de investigații susține că presa de stat rusă i-a prezent pe unii dintre acești soldați ruși la uzina chimică Azot din Severodonețk în iunie, la scurt timp după ce orașul a fost capturat.

De asemenea, conform Bellingcat, nu există nicio dovadă că videoclipul a fost manipulat.

Cu toate acestea, există rapoarte diferite despre cine este soldatul rus, precum și unde și când au fost realizate filmările.

Contul de Twitter Ukraine Alert, care postează actualizări despre război, l-a identificat pe soldat ca fiind „probabil” membru al grupului de mercenari Wagner care luptă alături de forțele Moscovei în Ucraina.

Totodată, în mediul online, numeroase persoane au încercat să-l identifice pe soldatul rus care efectuează castrarea, existând speculații că ar fi parte dintr-o unitate cecenă trimisă în Ucraina de Ramzan Kadîrov. Alții au sugerat că uniforma pe care o poartă este de la o unitate Rosgvardia – garda națională rusă care raportează direct lui Putin.

Imaginile au provocat indignare și tulburare printre ucraineni. Deputatul ucrainean Inna Sovsun a postat filmarea pe Twitter, dar imaginile au fost șterse. ”Rusia trebuie să plătească pentru asta. Oferiți Ucrainei armele de care avem nevoie pentru a opri acest coșmar odată pentru totdeauna. Lumea nu poate pretinde că nu se întâmplă asta”, a scris ea.

Nu este clar ce s-a întâmplat cu soldatul ucrainean din videoclip, dar este puțin probabil să fi supraviețuit fără asistență medicală imediată.

Videoclipul este doar cea mai recentă dintr-un lung șir de dovezi ale crimelor de război comise de forțele rusești în Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”