O firmă americană a postat pe internet un videoclip cu Handle, robotul care pare făcut pentru "parkour"

O firmă americană a postat pe internet un videoclip cu Handle, robotul care pare făcut pentru "parkour"

Firma americană Boston Dynamics a difuzat recent pe internet un videoclip în care prezintă ultimele progrese realizate de robotul său botezat Handle, relatează CNEWS Matin.

Captură Foto: (c) Boston Dynamics / YouTube

Robotul măsoară aproape doi metri, se deplasează cu o viteză maximă de 14 km/h și este capabil să efectueze salturi de până la 1 metru și 20 cm. Prevăzut cu zece puncte de articulație, el are o capacitate de autonomie de 25 km.

Una dintre principalele sale particularități constă în dotarea cu o pereche de roți pe post de picioare, care îi permit lui Handle să se deplaseze mult mai rapid decât semenii săi bipezi sau patrupezi dezvoltați de Boston Dynamics.

În videoclipul postat recent online, Handle poate fi văzut îndeplinind cu o dexteritate impresionantă o serie de sarcini. Coboară scările în plină viteză, sare peste o masă... sunt toate capacități care par să facă din el un veritabil adept al sportului "parkour", o activitate foarte în vogă în mediul urban, notează CNEWS Matin.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...