O fostă angajată a lui Giuliani susține că acesta vindea grațieri prezidențiale contra a două milioane de dolari

O fostă angajată a lui Giuliani susține că acesta vindea grațieri prezidențiale contra a două milioane de dolari

O fostă angajată a lui Rudolph Giuliani, fostul avocat personal al lui Donald Trump, susține că fostul primar al orașului New York i-ar fi spus că „vinde amnistii pentru două milioane de dolari”.

Rudy Giuliani este vizat de un proces pentru hărțuire și abuz sexual FOTO EPA-EFE / Jim Lo Scalzo

Noelle Dunphy, directorul de operațiuni comerciale al firmei de avocatură a lui Giuliani în perioada 2019-2020, a susținut într-un proces civil i ntentat acestuia pentru hărțuire și abuz sexual că Giuliani ar fi întrebat-o: „dacă știe pe cineva care are nevoie de o grațiere, spunându-i că vinde grațieri pentru 2 dolari”, o sumă care s-ar împărți între el și Trump, președinte al SUA la acea vreme.

„I-a spus doamnei Dunphy că poate să-i trimită persoane care doresc să fie grațiate, atâta timp cât acestea nu trec prin «canalele normale» ale Biroului Procurorului pentru Grațieri, deoarece corespondența care merge la acel birou ar fi supusă divulgării în conformitate cu Legea privind libertatea de informare”, se arată în documentele judiciare.

În august, The New York Times a relatat că fostul ofițer CIA John Kiriakou a abordat subiectul cu Giuliani în timpul unei întâlniri la hotelul din Washington DC pe care compania lui Trump l-a administrat între 2016 și 2022.

Kiriakou, care în 2012 a fost condamnat la aproape trei ani de închisoare pentru dezvăluirea de informații clasificate, a declarat pentru Times că unul dintre asociații Giuliani prezent la întâlnire a spus că fostul primar al orașului New York l-ar putea ajuta contra cost.

Va costa două milioane de dolari - va dori două milioane de dolari", și-a amintit el propunerea făcută de acesta.

Trump a grațiat sau a comutat pedepsele a 240 de persoane în timpul mandatului său. 1.300 de grațieri au fost aprobate de fostul președinte american Barack Obama.

The New York Times a relatat că doar 25 dintre cele 240 de grațieri și comutări acordate de Trump în timpul mandatului său au trecut prin procesul obișnuit al Departamentului de Justiție, fiind în schimb direcționate printr-un proces privat organizat de Casa Albă.

Cererile de clemență pentru infracțiuni federale, cum ar fi pirateria, trădarea și contrafacerea, se fac prin intermediul Biroului Procurorului pentru Grațiere și, întrucât sunt supuse supravegherii federale, durează adesea ani de zile până când sunt aprobate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”