O fostă angajată Meta susține că a fost plătită cu 190.000 de dolari pe an pentru a nu face „nimic” - VIDEO

O fostă angajată Meta susține că a fost plătită cu 190.000 de dolari pe an pentru a nu face „nimic” - VIDEO

O fostă angajată a lui Mark Zuckerberg susține că nu a făcut nimic luni de zile când a lucrat la Meta pentru un salariu de 190.000 de dolari. Între timp a fost concediată. Aparent i s-a tras de la faptul că începuse să posteze prea des despre beneficiile oferite de companie.

FOTO: Shutterstock

Într-un videoclip recent postat pe TikTok, Maddie Macho a povestit despre perioada în care a lucrat la Meta timp de șase luni, în 2021.

Clipul, care a fost intitulat „Cum primești $190k în cadrul companiei Meta pentru a nu face nimic”, a început cu fosta angajată a departamentului de recrutări explicând cum a fost angajată 6 luni și nu a făcut nicio sarcină din fișa postului.

„Ni s-a spus că nu trebuie să angajăm pe nimeni în primele șase luni, nici măcar în primul an”, a spus ea. „Asta m-a uluit. Deci ce făceam toată ziua? Învățam. Iar partea cea mai ciudată este că am avut o mulțime de întâlniri de echipă. De ce ne întâlnim? Nu angajăm pe nimeni”.

După ce a precizat că colegii și șeful ei doar „încercau să pară că își fac treaba” la locul de muncă, ea a continuat să facă haz de necaz cu responsabilitățile ei în cadrul companiei.

„Chiar îmi lipsește”, a adăugat ea. „Nu făceam nimic și primeam bani. Asta e bine”.

Într-un videoclip ulterior, ea a împărtășit motivul pentru care a fost concediată de la Meta, după ce a început să lucreze acolo în septembrie 2021. Potrivit lui Maddie, atunci când videoclipul ei de pe TikTok despre pachetul de beneficii al companiei a devenit viral, colegii au contactat-o și au felicitat-o.

Cu toate acestea, conducerea nu a fost prea mulțumită de conținutul de pe rețelele ei de socializare. Femeia a susținut că a primit un mail în care i s-a spus că are postări „provocatoare”. Ea a susținut că, deși nu a mai vorbit în videoclipurile sale în mod special despre Meta, compania a analizat aproximativ „20 dintre videoclipurile ei de pe TikTok” și a întrebat-o dacă le consideră „adecvate”.

Maddie a decis să demisioneze, cu o zi înainte de a fi concediată.

Utilizatorii TikTok au ironizat în comentarii perioada în care femeia a lucrat la Meta.

„Vedeți, eu nu aș fi spus nimănui că stăteam degeaba”, a scris unul dintre ei.

„Să fii plătit cu 190.000 de dolari ca să nu faci nimic este o nebunie”, a adăugat altul.

Alte persoane au exprimat modul în care se pot identifica cu experiența de muncă a lui Maddie.

„Am avut aceeași experiență timp de 4 luni”, a scris cineva.

„La fel și eu!”, a adăugat altul. „Făceam o grămadă de bani la Amazon și nu am angajat pe nimeni. Am încasat aproximativ 80.000 de dolari și o indemnizație de plecare”.

La începutul acestei săptămâni, Zuckerberg a anunțat că peste 10.000 de persoane au fost concediate de la Facebook și că Meta va lăsa, de asemenea, 5.000 de locuri de muncă neocupate.

El nu a dat nicio indicație cu privire la personalul care ar putea fi concediat și a spus că personalul afectat va afla despre viitorul lor în aprilie și mai.

Zuckerberg a precizat că disponibilizările fac parte dintr-o „restructurare” și că este posibil ca această situație să continue până la sfârșitul anului 2023.

Compania a concediat deja aproximativ 11.000 de persoane în noiembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...