O fostă deputată din Germania a angajat o ghicitoare, iar acum sunt acuzate de tentativă de lovitură de stat

O fostă deputată din Germania a angajat o ghicitoare, iar acum sunt acuzate de tentativă de lovitură de stat

Birgit Malsack-Winkemann, fostă judecătoare din Germania, deputată de extremă dreapta și fostă membră a mișcării extremiste Reichsbürger („Cetăţenii Reich-ului”), ar fi angajat o prezicătoare ca funcționar cu jumătate de normă în biroul său din Bundestag, conform presei locale, relatează Politico.

Birgit Malsack Winkemann se află în arest preventiv. Foto Captură video YouTube

Prezicătoarea a încasat un salariu de circa 11.800 de euro în perioada iulie-octombrie 2021. Informația a fost descoperită în situația în care Malsack-Winkemann din cadrul partidului Alternativa pentru Germania (AfD) și prezicătoarea sunt învinuite că au făcut parte din mișcarea extremistă menționată, care nu acceptă legitimitatea statului german și care are ca obiectiv răsturnarea ordinii de drept.

Mai mult decât atât, ambele se află în arest preventiv.

Între 2017-2021, Birgit Malsack-Winkemann a ocupat funcția de deputat al AfD. Ulterior, în luna martie a anului trecut aceasta a ocupat funcția de judecător, iar în luna martie a acestui an a fost demisă din această funcție.

De asemenea, în luna decembrie a anului trecut, 25 de presupuși membri și susținători ai mișcării de extremă dreapta „Reichsbürger” au fost arestați , fiind bănuiți de organizarea unui atac armat împotriva Bundestagului.

În plus, înainte de a părăsi Bundestagul, fosta deputată ar fi anunțat „diverși membri ai asociației despre orele de prezență ale membrilor parlamentului și guvernului", conform agenției de presă DPA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...