O fostă poliţistă din Doneţk condamnată pentru „terorism” în urma unor atacuri mascate organizate împotriva civililor a fost eliminată de armata ucraineană

O fostă poliţistă din Doneţk condamnată pentru „terorism” în urma unor atacuri mascate organizate împotriva civililor a fost eliminată de armata ucraineană

Olga Kaciur a intrat pe lista neagră a Kievului după ce a organizat atacuri mascate împotriva civililor din Donbas, transmite publicaţia ucraineană „Zerkalo Nedeli”.

Angajată alături de forţele separatiste proruse ale aşa-numitei Republici Populare Doneţk, Kaciur, cu numele de cod „Korsa”, ar fi atacat civili în timp ce purta echipamente şi însemne ale forţelor armate ale Ucrainei. Intenţia era de a da vina pe armata ucraineană pentru uciderea unor civili şi de a ostiliza astfel populaţia din Donbas împotriva conducerii de la Kiev.

„În sfârşit. Pseudo-colonelul, fosta poliţistă şi comandant al ReADn 3 omsbr Kaciur Olga <<Korsa>> a făcut un <<gest de bunăvoinţă>>”, a comentat ofiţerul ucrainean Anatoli Ştefan pe canalul său de Telegram.

Primarul oraşului Horlivka, Ivan Prihodko, un colaborator al Moscovei, a recunoscut lichidarea Olgăi Kaciur.

Originară din Doneţk, Olga Kaciur a lucrat ca anchetatoare în cadrul Ministerului de Interne al Ucrainei. Destituită în 2011, ea s-a alăturat trei ani mai târziu Brigăzii nr. 3 de infanterie motorizată „Berkut”, creată pe baza aşa-numitului grup Bezler.

Ea a ajuns la un moment în postul de „comandant” al unui batalion de artilerie şi a primit pseudo-rangul de „colonel al trupelor RPD”, adică al autoproclamatei Republici Populare Doneţk. A condus atacuri la Ilovaisk, Debalţeve şi Avdiivka împotriva armatei ucrainene şi atacuri mascate împotriva civililor din Donbas.

În ianuarie 2022, Olga Kaciur a fost condamnată în contumacie la 12 ani de închisoare pentru acuzaţii de terorism.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria