O fostă refugiată din Sudan devine primul supermodel care poartă hijab

O fostă refugiată din Sudan devine primul supermodel care poartă hijab

Nu este încă celebră, dar este totuși unul dintre manechinele cele mai în vogă. La 19 ani, această fostă refugiată este acum primul top model ce poartă hijab care a semnat un contract cu una dintre cele mai mari agenții de modele, relatează joi CNEWS Matin.

Halima Aden s-a născut într-o tabără de refugiați a ONU în Kenya, după ce familia ei a fugit din Sudan. La 6 ani, fetița a ajuns în SUA, la Saint-Cloud, în statul Minnesota. Ea a decis încă din copilărie să poarte hijab.
Vălul nu a fost niciodată un obstacol pentru tânără, ba chiar dimpotrivă, notează CNEWS Matin. La liceu, ea a devenit prima elevă cu văl care a fost aleasă regina balului de absolvire.
Cariera ei va demara în noiembrie 2017. Ea a participat atunci la concursul Miss SUA din statul Minnesota, unde a defilat cu hijab și în burkini, fiind remarcată de una dintre cele mai prestigioase agenții de modele din lume, IMG. Aceasta are contracte în prezent cu unele dintre cele mai cunoscute top modele ale momentului: Gisele Bündchen, Kate Moss, Bella Hadid, Lara Stone, Miranda Kerr sau Karlie Kloss.
După ce a semnat cu IMG, cariera Halimei Aden a explodat. Ea defilează pentru Kanye West, este starul ultimei săptămâni a modei de la New York și și-a înmulțit aparițiile pe coperțile unor reviste celebre, precum Allure, Vogue și Arabia. Ea a devenit una dintre "muzele" Nike și, mai recent, a Fenty Beauty, marca de machiaj lansată de Rihanna săptămâna trecută.
"Nu mă gândeam cu adevărat să devin model, voiam doar să particip la un concurs de frumusețe pentru că voiam să transmit un mesaj pozitiv despre femeile musulmane. Multă vreme m-am simțit reprezentată fals. Chiar și în adolescență nu aveam niciun model, nu știam niciun manechin care purta hijab sau o personalitate din media cu care mă puteam identifica", a declarat ea recent pentru revista americană People. De acum, scrie CNEWS Matin, tinerele musulmane se vor putea identifica cu Halima Aden.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante