O fotografie a actriţei Catherine Deneuve, pe afişul oficial al Festivalului de Film de la Cannes

O fotografie a actriţei Catherine Deneuve, pe afişul oficial al Festivalului de Film de la Cannes

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au dezvăluit miercuri după-amiază afişul oficial al evenimentului, care îi aduce un omagiu actriţei franceze Catherine Deneuve , informează AFP.

FOTO: Facebook

Realizat în alb-negru, afişul oficial al celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de la Cannes (16-27 mai) conţine o fotografie ce o prezintă pe Catherine Deneuve pe plaja din Pampelonne, în apropiere de Saint-Tropez, pentru filmările peliculei „La Chamade', de Alain Cavalier", au precizat organizatorii într-un comunicat, citat de Agerpres.

„De peste 60 de ani, cea mai mare vedetă franceză nu a încetat să filmeze, să se reinventeze, să experimenteze, să îndrăznească roluri ieşite din tiparele sale interpretative sau roluri în filmele de debut ale unor cineaşti. (...) Deneuve întruchipează în felul ei bogăţia cinematografiei, pe care festivalul vrea să o apere: filme de autor, dar şi filme populare de calitate”, au subliniat organizatorii evenimentului.

Catherine Deneuve are o istorie foarte îndelungată cu Festivalul de la Cannes , fiind vicepreşedinte al juriului alături de Clint Eastwood în 1994 şi recompensată cu un trofeu Palme d'Or onorific în 2005, la trei ani după un premiu special pe care l-a primit pentru întreaga carieră.

Organizatorii celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes nu au anunţat deocamdată componenţa juriului din acest an, prezidat de cineastul suedez Ruben Ostlund, care a câştigat de două ori trofeul Palme d'Or cu filmele „The Square” (2017) şi „Triangle of Sadness” (2022).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”