O fregată britanică a urmărit două submarine ruseşti în largul coastei Norvegiei

O fregată britanică a urmărit două submarine ruseşti în largul coastei Norvegiei

O navă a marinei britanice a urmărit două submarine ruseşti în largul coastei Norvegiei, în Marea Nordului.se precizează în mesajul distribuit de Marina Marii Britanii.

Vorbim despre două episoade separate de escortă a submarinelor nucleare multifuncţionale (NPS) ale Flotei Nordului K-560 „Severodvinsk” (proiectul 885 „Ash”) şi K-157 „Vepr” (proiectul 971 „). Pike-B"), care a avut loc pe 16 şi 19 iulie la nord-vest de oraşul Bergen.

Submarinele ruseşti cu destinaţia Sankt Petersburg vor participa la parada din 31 iulie de Ziua Marinei. Ele au fost monitorizate de fregata antisubmarină Portland Type 23, susţinută de un elicopter Merlin echipat cu „cele mai avansate sonare, senzori şi torpile pentru operaţiuni de vânătoare submarin,.precum şi una dintre cele mai noi avioane antisubmarine Boeing P-8 Poseidon ale Forţelor Aeriene Britanice.

Submarinul nuclear „Severodvinsk” va participa pentru prima dată la Parada Navală Principală, iar submarinul „Vepr” a fost implicat anul trecut în aceasta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...