O grupare de infractori a provocat pagube de peste un milion de euro în regiunea austriacă Tirol

O grupare de infractori a provocat pagube de peste un milion de euro în regiunea austriacă Tirol

Autori necunoscuţi au provocat din martie 2020 daune de peste un milion de euro în urma mai multor spargeri la farmacii şi buticuri de îmbrăcăminte pentru copii din Tirol, potrivit APA.

Se presupune că gruparea de infractori era alcătuită din cel puţin nouă români cu vârste cuprinse între 21 şi 49 de ani, a anunţat miercuri poliţia austriacă. Cinci dintre suspecţii principali au putut fi arestaţi.

Din martie 2020, au avut loc spargeri la mai multe farmacii din regiunea estică a Tirolului de Nord, cu precădere în valea Zillertal. Făptaşii au acţionat într-o "manieră extrem de profesionistă şi organizată" şi au furat un număr mare de articole, conform declaraţiilor poliţiei. Bunurile furate au fost transportate de la locul faptei cu mai multe vehicule, motiv pentru care anchetatorii au presupus că este vorba de un număr mai mare de făptaşi.

Apoi, în lunile octombrie şi decembrie ale anului trecut, s-au dat în final mai multe spargeri cu acelaşi mod de operare la buticuri de îmbrăcăminte pentru copii din localitatea Seefeld (districtul Innsbruck-Land). Asemenea spargerilor date la farmacii, s-a furat şi în acest caz un număr mare de articole foarte scumpe, a mai anunţat poliţia.

Autorităţile au reuşit în cele din urmă să identifice nouă români suspectaţi că au călătorit în Austria în diferite grupuri, pentru a da spargerile, şi că au comis în total zece furturi prin efracţie, în Tirol.

Între timp, cinci suspecţi principali cu vârste cuprinse între 31 şi 49 de ani au fost arestaţi în România, în Luxemburg, dar şi în Austria. Aceştia se află în arest preventiv, respectiv urmează să fie extrădaţi.

Poliţia a reuşit să dea de urma a trei dintre suspecţi cu ajutorul unei poliţiste care nu era de serviciu la acel moment. Aceasta a observat un vehicul suspect în Tirolul de Est, în luna decembrie, şi a informat secţia de poliţie competentă teritorial. Deşi suspecţii au folosit cărţi de identitate falsificate, a fost în cele din urmă posibilă executarea unui mandat european de arestare care era deja în vigoare şi arestarea celorlalţi doi suspecţi principali.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria