O imagine CUTREMURĂTOARE! Ce MESAJ a vrut să TRANSMITĂ BASARABEANCA lui Condrea?

O imagine CUTREMURĂTOARE! Ce MESAJ a vrut să TRANSMITĂ BASARABEANCA lui Condrea?

Risc Seismic

Știa ce o să se întâmple? Imaginea cu trunchiul de copac lângă care crește ciuperca otrăvitoare este înfiorătoare! Basarabeanca Uliana Ochinciuc, ultima parteneră de viață a lui Dan Condrea, patronul HexiPharma, „decedat” duminică seară într-un „accident” rutier ciudat, are o ultimă postare pe Facebook  datată 8 mai, la peste o săptămână de la izbucnirea scandalului.

În această postare, Uliana prezintă o fotografie cu o ciupercă otrăvitoare dintr-o pădure, poză pe care și-a pus-o și ca profil pe siteul de socializare.

Uliana e întrebată pe Facebook de o basarabeancă de-a ei dacă ciuperca otrăvitoare o reprezintă și răspunde afirmativ: Mă identifică... 

Ce spune Wikipedia  despre Buretele muștelor 

Amanita muscaria , cunoscută și ca buretele muștelor sau muscăriță, este o ciupercă otrăvitoare și psihoactivă din genul Amanita. Inițial răspandită în regiunile temperate și nordice ale emisferei boreale, Amanita muscaria a fost neintenționat răspândită și în unele regiuni din emisfera sudică, devenind astfel o specie cosmopolită. Este frecventă în pădurile de conifere, fiind extrem de ușor de recunoscut datorită pălăriei roșii-purpurii (cu un diametru de pana la 20 cm), cu puncte albe. Au fost cunoscute mai multe subspecii, cu pălăria colorată în diverse moduri, inclusiv maro regalis (considerată o specie separată), flavivolvata galben-portocalie, gwessowii, formosa, și persicina rozalie. Studii genetice publicate în 2006 și 2008 arată că există ramificații ale acestora ce pot constitui specii diferite. Deși este considerată în general o ciupercă otrăvitoare, există puține decese documentate de la consumul acesteia, iar după fierbere este consumată ca aliment în unele părți din Europa, Asia și America de Nord. Amanita muscaria este renumită pentru proprietățile sale halucinogene, principalul său constitutiv psihoactiv fiind muscimolul. Această specie de ciuperci a fost folosită ca și intoxicant și enteogen ("care generează prezența divină"), de populațiile din Siberia, și are o semnificație religioasă pentru aceste culturi. Sunt multe speculații privind posibila utilizare a acestei ciuperci și în alte locuri decât în Siberia, dar aceste tradiții sunt prea puțin documentate. Bancherul american și etnomicologist amator R. Gordon Wasson a propus ipoteza că "buretele muștelor" a fost inspirația vechilor texte Rig Veda din India; de la introducerea sa în 1968, această teorie a câștigat atenția fie adepților cât și a criticilor în literatură antropologică.

Taxonomie si denumiri

Numele acestei ciuperci în multe limbi Europene e derivat de la uzul ciupercii ca insecticid atunci când e supusă fierberii în lapte. Aceste denumiri se întâlnesc în popoarele vorbitoare de limbi Germanice și Slave, la fel ca și în regiunea Vosges în Franța, și în România. Albertus Magnus a fost primul care a numit-o în lucrarea sa De vegetabilibus cândva înainte de 1256, spunând că vocatur fungus muscarum, eo quod în lacte pulverizatus interficit muscas, "se numește buretele muștelor deoarece pulverizat în lapte ucide muștele."

Botanistul belgo-danez din secolul al 16-lea Carolul Clusius a regăsit practica de a amesteca ciuperca în lapte în Frankfurt, Germania, în timp ce Carl Linnaeus, "tatăl taxonomiei", vorbește despre ea în Smaland în sudul Suediei, unde a trăit când era copil. A descris-o în volumul doi al Species Plantarum în 1753, dându-i numele Agaricus muscarius, epitetul specific derivat din Latinul musca, care înseamnă muscă. 

Dialogul de pe Facebook:

 1 distribuire
Comentarii

 Dianna Meresevski Mi se pare sau e otravitoare?

 · 8 mai la 18:07

 Uliana Ochinciuc Da, draga mea, nu ti se pare deloc !

 · 8 mai la 19:49

 Dianna Meresevski Te identifici? emoticon smile

 · 8 mai la 19:50

 Uliana Ochinciuc Ma identifica...

 · 1 · 8 mai la 19:51

 Dianna Meresevski:)))))) nu stiu, nu stiu emoticon smile
· 8 mai la 19:52
 
Dianna Meresevski cu care a purtat dialogul pe facebook este absolventă a Universității de Medicină Carol Davila din București și este căsătorită cu Vitaliy Mereshevskiy .

Uliana a devenit cetățean român în octombrie 2008: Ochinciuc Uliana, fiica lui Ochinciuc Arcadie (fiul lui Ochinciuc Alexei, născut la 6.04.1927 în localitatea Sculeni, judeţul Ungheni) şi Ochinciuc Maria, născută la data de 22 aprilie 1984 în localitatea Sculeni, judeţul Ungheni, Republica Moldova, cetăţean moldovean, cu domiciliul actual în Republica Moldova, Ungheni, str. B. P. Haşdeu nr. 16, ap. 15. (280/2007).

Ea este fiica şefului Maternităţii din Ungheni, Arcadie Ochinciuc, care actualmente ar lucra în Ministerul Sănătății de la Chișinău. De altfel Hexi Pharma ar avea contracte și cu spitalele din Republica Moldova.

Uliana Ochinciuc este asociat minoritar la Hexi Pharma Co. SRL, cu un procent de 6,25%. Restul partilor sociale sunt detinute de Dan Alexandru Condrea. Firma are anual zeci, poate chiar sute de contracte cu spitale de stat. Aceste contracte au facut ca firma sa aiba in 2013 un profit de 7,8 milioane de lei, iar in 2014 un profit de 1,8 milioane de lei. Cifrele pentru 2015 nu sunt inca disponibile.

Uliana Ochinciuc este de profesie medic oftalmolog. Ea mai este asociata cu 20% parti sociale si in firma Hexi Med SRL (tot impreuna cu Dan Alexandru Condrea), firma care detine Clinica Medicala Hexi Med, aflata pe Bulevardul Octavian Goga, nr. 14, foarte aproape de ‪#‎Colectiv‬. Uliana figureaza ca angajata la Clinica Hexi Med ca medic oftalmolog, mai scria Șercan.

Uliana Ochinciuc este asociat minoritar la Hexi Pharma Co. SRL, cu un procent de 6,25%. Restul partilor sociale sunt detinute de Dan Alexandru Condrea. Firma are anual zeci, poate chiar sute de contracte cu spitale de stat. Aceste contracte au facut ca firma sa aiba in 2013 un profit de 7,8 milioane de lei, iar in 2014 un profit de 1,8 milioane de lei. Cifrele pentru 2015 nu sunt inca disponibile.

Despre Uliana Ochinciuc s-a spus că ar fi avut legături cu rakeți din Republica Moldova.

„După ce a venit Uliana de la Chișinău, chiar nu mai suflă nimeni în firmă! Unul dintre oameni a vrut să reclame ceva la autorități și i s-a spus, calm, că Uliana știe niște rackeți care pentru 5.000 de dolari…”, spunea un angajat Hexi Pharma pentru Gazeta Sporturilor.

Uliana a apărut în firmă cu o verișoară, doi frați gemeni, toți angajați între timp, și cu promisiunea că aduce, dacă e nevoie, și pe amicii pastilați. Nimeni nu s-a îndoit de cuvântul ei și n-au mai existat discuții.

”Hexi Pharma e o firmă care a văzut scene de violență în existența ei. Condrea nu glumește” spunea un angajat al grupului Hexi", mai scriau cei de la GS.








Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”