O informație care dă fiori/Rusia începe să ia în serios folosirea armelor nucleare, estimând că Statele Unite nu vor avea curaj să răspundă

O informație care dă fiori/Rusia începe să ia în serios folosirea armelor nucleare, estimând că Statele Unite nu vor avea curaj să răspundă

Rusia începe să ia în serios folosirea armelor nucleare, estimând că Statele Unite nu vor avea curaj să răspundă, apreciază un important think tank britanic, International Institute for Strategic Studies (IISS).

Autorul raportului este William Alberque, fost director al Centrului NATO pentru controlul armelor, dezarmare și neproliferare a armelor de distrugere în masă.

Rusia începe să ia în serios folosirea armelor nucleare

„Știind că Occidentul are aversiune la pierderi și la riscuri, Rusia ar putea căuta să folosească suficiente
arme nucleare non-strategice pentru a provoca daune care să prevină propria înfrângere, știind că SUA nu ar fi dispusă să treacă pragul nuclear ca represalii, și ar putea fi dispusă să să pună capăt conflictului mai devreme”, se arată în raport .

Armele nucleare non-strategice sunt focoase nucleare concepute pentru a fi utilizate pe câmpul de luptă. Ele au o raze de acțiune și randamente mai mici decât rachetele nucleare strategice, care pot distruge orașe.

Documentul apreciază că Rusia și-a pierdut încrederea în propriile forțe armate convenționale, după pierderile din Ucraina.

The Times scrie azi că unii oficiali și analiști occidentali au apreciat că există un risc ridicat ca Rusia să atace un stat membru NATO dacă va ieși victorioasă în Ucraina.

Bostonul distrus, pentru a răspunde la atacarea Poznan?

„Forțele de la Kiev sunt supuse unei presiuni tot mai mari pe măsură ce livrările de arme americane se epuizează, pe fondul unei dispute în Congres cu privire la finanțarea suplimentară pentru Ucraina (…)

Anul trecut, Serghei Karaganov, unul dintre președinții Consiliului de politică externă și de apărare, care consiliază Kremlinul, a declarat că Rusia ar trebui să lanseze un atac preventiv asupra unuia dintre aliații europeni ai Ucrainei pentru a forța țările occidentale să renunțe la sprijinul militar acordat Kievului.

«Aceasta este o alegere teribilă din punct de vedere moral – folosim armele lui Dumnezeu, condamnându-ne la pierderi spirituale grave. Dar dacă nu se face acest lucru, nu numai Rusia poate pieri, ci, cel mai probabil, întreaga civilizație umană va lua sfârșit», a scris el.

Karaganov a prezis, de asemenea, că Statele Unite nu vor fi dispuse să riposteze la loviturile nucleare rusești asupra Europei și «să sacrifice, să zicem, Boston pentru, să zicem, Poznan»”, mai arată The Times, potrivit defapt.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat