O instanță turcă a ordonat arestarea a 15 suspecți de spionaj pentru Israel

O instanță turcă a ordonat arestarea a 15 suspecți de spionaj pentru Israel

Alte opt persoane au fost predate autorităților de migrație pentru deportare.

Foto: Shutterstock

O instanță din Istanbul a ales arestarea ca măsură preventivă pentru 15 din cele 34 de persoane care au fost reținute în Turcia sub suspiciunea de spionaj pentru Israel, a relatat canalul TRT TV. Procurorii au adus 26 de deținuți la Tribunalul Districtual Caglayan și au cerut arestarea lor ca măsură preventivă pentru „spionaj politic și militar”. Judecătorul a dispus arestarea a 15 dintre ei, iar restul de 11 au fost eliberați sub măsura controlui judiciar. Alte 8 persoane au fost predate autorităților de migrație pentru deportare.

Reținerile celor 34 de persoane au avut loc pe 2 ianuarie în opt provincii ale republicii. După cum a raportat presa turcă, deținuții au fost folosiți, printre altele, pentru activități împotriva palestinienilor și a membrilor familiilor acestora. Lista sarcinilor includea colectarea de informații, supravegherea, fotografiarea și înregistrarea video a echipamentelor și a oamenilor, instalarea de dispozitive de urmărire pe vehicule, atacuri, jaf, incendiere, amenințări și șantaj. Sarcinile au inclus, de asemenea, crearea de site-uri web, răspândirea dezinformării, colectarea de adrese IP, piratarea camerelor de supraveghere și acumularea unei baze de date cu cetățenii străini care trăiesc în Turcia.

Canalul relatează că forțele de securitate turce se luptă cu agenții și mercenarii serviciilor de informații israeliene din 2021. Campania actuală nu este ultima; operațiuni similare vor continua.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?