O legendă uriașă a Hollywoodului și un sex-simbol al anilor `60, Raquel Welch a murit la vârsta de 82 de ani FOTO VIDEO

O legendă uriașă a Hollywoodului și un sex-simbol al anilor `60, Raquel Welch a murit la vârsta de 82 de ani FOTO VIDEO

Actrița americană și sex-simbolul internațional Raquel Welch a murit miercuri, la vârsta de 82 de ani, în urma unei scurte boli, a confirmat managerul ei.

Raquel Welch, un sex simbol al anilor '60 Foto Profimedia

Steve Sauer a declarat pentru CNN că Raquel Welch murit în Los Angeles, miercuri dimineață.

Moartea ei a fost anunțată pentru prima dată de TMZ , care a citat membrii ai familiei.

Welch a devenit faimoasă odată cu rolurile ei din Fantastic Voyage și One Million Years BC în 1966. Deși, rolul său din One Million Years BC a avut foarte puține replici, bikini ei din piele de căprioară pe care i-a purtat în acel film i-au cimentat poziția de sex-simbol internațional.

image

Din acele moment, Welch a avut o carieră de succes ca vedetă de cinema, în anii 1960 și 1970, câștigând un Glob de Aur pentru rolul din The Three Musketeers, în 1974.

Până în 1995, Welch a fost desemnată una dintre cele mai sexy 100 de vedete din istoria filmului într-un număr al revistei Empire și a fost clasată pe locul 3 în Topul Playboy 100 de vedete cele mai sexy din secolul 20.

Actrița s-a născut ca Jo Raquel Tejada pe 5 septembrie 1940 în Chicago, Illinois, dintr-un tată imigrant bolivian, Armando Carlos Tejada Urquizo și Josephine Sarah Hall.

Ea a fost cea mai mare dintre cei trei frați, James și Gayle Tejada.

Familia sa s-a mutat în San Diego, California, când Welch avea doar 2 ani, unde mergea în mod regulat la biserică împreună cu mama ei.

Welch a început să studieze baletul la vârsta de 7 ani, dar a renunțat la 10 ani, când instructorul ei i-a spus că nu are tipul de corp potrivit pentru companiile profesionale de balet.

 Foto Profimedia

Foto Profimedia

La vârsta de 14 ani, Welch a câștigat titluri de frumusețe ca Miss Photogenic și Miss Contour. Ea avea să câștige apoi titlul de Miss San Diego. În cele din urmă, a fost numită chiar Maid of California.

După liceu, Welch a urmat Colegiul de Stat din San Diego cu o bursă de artă teatrală și s-a căsătorit cu iubitul ei din liceu, James Welch, în 1959.

Ea a continuat să lucreze ca prezentatoare meteo pentru un post de televiziune local din San Diego și a renunțat la actorie pentru o vreme - după ce a câștigat doar roluri în companiile locale de teatru.

După despărțirea de primul ei soț, Welch s-a întreținut lucrând ca chelneriță și ca model pentru Neiman Marcus.

Prima ei incursiune la Hollywood a venit odată cu filmarea unor spoturi pentru invitații la emisiuni de televiziune populare precum Bewitched, The Virginian și McHale's Navy.

De acolo, ea și-a luat avânt reușind să înregistreze un mare succescu rolul din Fantastic Voyage și One Million Years BC. Ea a jucat, de asemenea, roluri alături de Peter Cook și Dudley Moore în comedia Bedazzled din 1967 și a jucat rolul agentului secret în comedia de spionaj Fathom.

 Foto Profimedia

Foto Profimedia

Welch a avut, de asemenea, roluri în westernul 100 Riles din 1969 și a jucat rolul personajului transgender Myra Breckinridge în filmul din anii 1970.

În anii 1970, Welch făcea turul televiziunilor, apărând în comedia lui Robin Williams, Mork and Mindy, precum și în filmele de televiziune The Girl's Back in Town și Right to Die, câștigând un Glob de Aur pentru acesta din urmă.

Mai recent, Welch a avut apariții în Lois & Clark, Sabrina the Teenage Witch, Seinfeld, Spin City și CSI: Miami.

Welch a fost căsătorită cu James Welch din 1959 până în 1964, cu Patrick Curtis din 1967 până în 1972, Andre Weinfeld din 1980 până în 1990 și Richard Palmer din 1999 până în 2004, cu care are doi copii Tahnee și Damon Welch.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu