O librărie britanică, asaltată de comenzi după un mesaj online conţinând expresia "tufiş alergător"

O librărie britanică, asaltată de comenzi după un mesaj online conţinând expresia "tufiş alergător"

Petersfield Bookshop, o librărie veche de 100 de ani din Marea Britanie, a primit un număr mare de comenzi după ce a publicat pe contul ei de Twitter un mesaj în care un angajat al său dezvăluia faptul că avusese parte de o zi "dezolantă ca un tufiş alergător", întrucât nu vânduse nicio carte, informează BBC.

Un angajat de la Petersfield Bookshop a publicat marţi pe Twitter o fotografie a librăriei, însoţită de un mesaj în care afirma că aceea a fost prima zi din istoria librăriei în care aceasta nu vânduse nicio carte.

Mesajul online a fost apoi redistribuit de peste 7.000 de ori pe Twitter, inclusiv de celebrul scriitor Neil Gaiman.

Directorul librăriei, John Westwood, s-a declarat "copleşit" de reacţia internauţilor.

"Eu cred în această industrie, dar comenzile online şi grupul Amazon ne-au lovit foarte tare. A trebuit să îmi vând apartamentul pentru a menţine librăria pe linia de plutire şi dorm de cele mai multe ori pe un pat de campanie instalat în magazin. Avem multe planuri pentru viitor, despre cum să ne extindem şi să ne dezvoltăm, însă trebuie să ajungem mai întâi la acel moment", a declarat el.

John Westwood a dezvăluit că a primit după acel mesaj pe Twitter peste 300 de mesaje de la internauţi care căutau diverse cărţi şi un număr de 95 de comenzi.

El i-a mulţumit scriitorului Neil Gaiman, autorul unor romane precum "The Sandman", "Coraline" şi "Good Omens", pentru comenzile primite ca urmare a notorietăţii sale.

Librăria britanică, în care sunt vândute volume de anticariat, cărţi la mâna a doua şi publicaţii noi, se află în amplasamentul său actual din 1958, dar şi-a celebrat centenarul în 2018.

În botanică, tufişul alergător ("tumbleweed"), numit uneori şi "nor de deşert", este o parte structurală a anatomiei supraterane a mai multor specii de plante, care, odată maturizată şi uscată, se desprinde de rădăcina sau tulpina sa şi se rostogoleşte datorită forţei vântului. În limba engleză, sensul secundar al termenului se referă şi la o tăcere sau inactivitate nedorită. Termenul este folosit adeseori pentru a descrie o situaţie în care declaraţia unei persoane este ignorată sau prost primită de către public, rezultând astfel o tăcere asemănată cu imaginea dezolantă a unui deşert cu tufişuri alergătoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”