O mare rețea de trafic de îmbrăcăminte a fost dezmembrată de SUA și Hong Kong

O mare rețea de trafic de îmbrăcăminte a fost dezmembrată de SUA și Hong Kong

Autoritățile americane au anunțat marți că au pus capăt, împreună cu cele din Hong Kong, unei masive operațiuni de contrabandă cu haine fabricate în China, prezentată ca fiind cel mai mare trafic de acest gen descoperit vreodată pe coasta de vest a SUA, informează agenția France Presse.

Acest trafic care a constat în bunuri în valoare de peste 600 de milioane de dolari, consta în importul ilegal în Statele Unite a unor produse de îmbrăcăminte fabricate în China, sub pretextul că erau destinate întreprinderilor din Mexic, când, de fapt, erau distribuite chiar în SUA.

Scopul a fost de a evita cotele și taxele vamale impuse de SUA, au raportat autoritățile americane.

Un studiu lansat în anul 2000 de către guvernele din Hong Kong și SUA a relevat faptul că operațiunea de contrabandă includea intermediari din China, Hong Kong și Statele Unite ale Americii și a vizat peste 7.000 de containere de transport maritim de îmbrăcăminte.

Serviciile de imigrare și vamale din SUA (U.S. Immigration and Customs Enforcement, ICE) au declarat că acest trafic a dus la neplata a peste 60 de milioane de dolari care trebuiau plătiți ca taxe vamale.

La sfârșitul investigației, Hong Kong și SUA vor împărți active și bunuri sechestrate în valoare de 20,5 milioane de dolari.

"Va dura mult timp până va fi obținută această sumă compensatorie, dar operațiunea demonstrează perseverența personalului de pe cele două continente și implicarea în dezmembrarea acestei rețele", a declarat Joseph Macias, șeful ICE din Los Angeles.

Cinci persoane, printre care Armando Salcedo, proprietarul unei companii de camioane din Los Angeles, au fost puse sub acuzare în acest caz.

AGERPRES/(autor: Constanța Niță, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...