O membră a trupei Pussy Riot care a fugit din arest deghizată în livrator de mâncare a fost dată în urmărire internațională

O membră a trupei Pussy Riot care a fugit din arest deghizată în livrator de mâncare a fost dată în urmărire internațională

Liusia Ștein, o membră a trupei feministe de punk rock Pussy Riot, a fost dată în urmărire internațională de regimul condus de Vladimir Putin sub acuzația că a răspândit informații „false” despre armata rusă.

Liusia Ștein în momentul evadării FOTO Arhivă

Agenția de stat TASS relatează, în baza unei surse apropiate dosarului, că Liusia Ștein, 27 de ani, va fi arestată imediat ce se va întoarce în Rusia. Decizia a fost luată de Tribunalul Basmannîi din Moscova.

Plasată în arest la domiciliu, această membră a trupei Pussy Riot a fugit din Rusia în aprilie anul trecut, după declanșarea invaziei din Ucraina.

Ea a mărturisit ulterior că a reușit să scape din arestul de la domiciliu după ce s-a deghizat în uniforma unui livrator de mâncare.

Ajunsă în Islanda, Liusia Ștein a primit cetățenia acestei țări printr-o procedură de urgență. O altă membră a Pussy Riot, Maria Aliohina, a fugit și ea în Islanda și a primit cetățenia acestei țări.

Pussy Riot a intrat în atenția presei internaționale prin protestele inedite organizate împotriva regimului Putin, motiv pentru care membrii săi au fost arestați și persecutați în mod repetat.

Regimul Putin a incriminat încă din primele zile ale invaziei din Ucrainei orice critici la adresa armatei ruse, catalogându-le prin lege drept „informații false”.

Această lege a fost apoi extinsă pentru a acoperi toate instituțiile rusești ce operează în străinătate.

În realitate, este o lege folosită pentru a reprima ultimele rămășițe ale opoziției ruse și pentru a descuraja criticile la adresa regimului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?