O navă de transport maritim a eșuat în canalul Volga-Marea Caspică

O navă de transport maritim a eșuat în canalul Volga-Marea Caspică

Un remorcher a fost trimis pentru a pune vasul pe linia de plutire.

Canalul Volga-Marea Caspică. Foto: Shutterstock

Nava „Port Olya-2”, aflată în drum de la Astrahan către portul iranian Amirabad, a eșuat în canalul de navigație Volga-Marea Caspică (VKMSK). Trecerea navelor a fost blocată, conform canalului de Telegram al Direcției Principale a Ministerului Situațiilor de Urgență din regiunea Astrahan.

Pe 27 mai, la ora 19:33 (18:33 ora Bucureștiului), schimbul de serviciu operațional al Direcției Principale a Ministerului Situațiilor de Urgență al Rusiei pentru Regiunea Astrahan a primit un mesaj că la km 143 al VKMSK, nava cu motor "Port Olya-2", care avea ca destinație portul Amirabad, Republica Islamică Iran (portul de înmatriculare - Astrahan, echipaj - 14 persoane) a eșuat. Nu există avarii la navă, nicio scurgere de combustibil. La bord sunt mărfuri în vrac cu o masă totală de 4546,509 tone. Trecerea navelor este blocată", se arată în raport.

Un remorcher a fost trimis pentru a scoate vasul pe linia de plutire.

Serviciul de presă al Rosmorrechflot a declarat pentru TASS că pregătirile pentru ranfluarea și remorcarea navei cu motor Port Olya-2 sunt în derulare. Se preconizează că lucrările vor începe în noaptea de sâmbătă spre duminică.

"Se pregătesc pentru ranfluare și remorcare în această seară. Nu sunt probleme cu încărcătura. De asemenea, nu există victime la bord. În acest moment, nava nu prezintă amenințări pentru mediu", a spus Rosmorrechflot. Este planificat ca două nave să înceapă remorcarea, a adăugat RMRF. Nu au fost găsite avarii la navă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!