O navă militară turcă şi una greacă au intrat în coliziune în apropiere de insulele disputate din Marea Egee

O navă militară turcă şi una greacă au intrat în coliziune în apropiere de insulele disputate din Marea Egee

Două nave militare, una turcă şi cealaltă greacă, s-au ciocnit miercuri în Marea Egee, în apropierea a două insule nelocuite pe care Ankara şi Atena le revendică de zeci de ani, fără a face răniţi sau provoca daune, a anunţat marina elenă, relatează AFP.

'Coliziunea s-a produs probabil din cauza unei erori a navei turce', a declarat o sursă din Marina greacă. 'Nu există pagube şi nimeni nu este rănit, incidentul s-a încheiat', a adăugat ofiţerul elen.

Incidentul s-a produs în apropierea Insulelor Imia, nu departe de coasta Turciei, insule care sunt un motiv de dispută între cele două ţări.

Cu un an în urmă, armata greacă a criticat faptul că o navă de patrulare turcă a deschis focul în timpul unor manevre în acea zonă considerată de Grecia ca făcând parte din apele sale teritoriale.

Insulele Imia, numite Karmak în Turcia, se află la şapte kilometri de oraşul turc Bodrum.

O confruntare militară a fost împiedicată în ultimul moment în ianuarie 1996, atunci când ambele ţări au trimis trupe în zonă şi le-au retras abia după presiuni diplomatice din partea Statelor Unite asupra celor doi aliaţi NATO.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?