O nouă afacere?/Strane de top, „patinate auriu”, de 1.000 de euro bucata la Catedrala lui Pandele din Voluntari

O nouă afacere?/Strane de top, „patinate auriu”, de 1.000 de euro bucata la Catedrala lui Pandele din Voluntari

Primăria Voluntari, cea mai bogată din Ilfov, condusă de Florentin Pandele construiește de 15 ani Catedrala „Sfânta Parscheva”, iar în 2023, investițiile în lăcaș ajung la 2,5 milioane de euro, depășind fondurile destinate sănătății, învățământului sau dezvoltării orașului de lângă Capitală, potrivit Buletin de București care a documentat achizițiile făcute pentru mobilierul bisericesc destinat lăcașului de cult.

Patriarhul Daniel a oficiat o slujba de sfințire a paraclisului viitoarei Catedrale Sfânta Parescheva din Voluntari alături de Florentin Pandele, în 2008Foto: AGERPRES

În Săptămâna Patimilor, cu câteva zile înainte de Paștele Ortodox, s-a concretizat una dintre cele mai recente achiziții din bani publici pentru Catedrala „Sfânta Parascheva“ din Voluntari, condusă de Florentin Pandele de 23 ani, care gestionează un buget de 94 de milioane de euro.

Primăria Voluntari a publicat pe 11 aprilie un anunț fără prea multe detalii pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru „Achizitie strane credincioși pentru catedrala ortodoxă”.

Peste 54.000 de euro, fără TVA, trebuie să plece de la bugetul local al celei mai bogate localități din județul Ilfov, potrivit Buletin de București.

O parte din acești bani sunt dedicați, aproape în fiecare an, Catedralei „Sfânta Parascheva“, la care încă se lucrează.

Buletin de București a cerut detalii despre achiziție producătorului care a primit prin încredințare directă contractul pentru jilțurile bisericești.

Reporterul Buletin de București a pretins că este un preot din județul Alba care vrea o ofertă de mobilier bisericesc pentru parohia lui.

Primăria Voluntari a comandat strane de „top“, mai scumpe și mai sofisticate față de cele care sunt în bisericile „tradiționale”, înalte de 1,80 metri, făcute într-un alb pai și patinate auriu.

Mai mult, producătorul oferit și un curs telefonic despre cum pot fi deturnate fondurile bisericilor și „albiți“ banii publici sau din donații, dar și cum pot fi scoși cash în urma unor tranzacții și contracte fictive.

Citiți articolul integral pe Buletin de București.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?