O nouă ameninţare cu armele nucleare lansată de Medvedev: „Ideea de a pedepsi ţara cu cel mai mare arsenal nuclear din lume este absurdă”

O nouă ameninţare cu armele nucleare lansată de Medvedev: „Ideea de a pedepsi ţara cu cel mai mare arsenal nuclear din lume este absurdă”

„Numai ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine una absurdă. Şi aceasta creează în mod potenţial o ameninţare pentru existenţa umanităţii", a scris pe contul său Telegram actualul vicepreşedinte al Consiliu de Securitate al Rusiei.

Declaraţia acestuia vine în contextul în care Curtea Penală Internaţională (CPI) anchetează asupra unor presupuse crime de război comise în Ucraina.

Acuză SUA

Dmitri Medvedev a acuzat, de asemenea, SUA că vor să aducă Rusia în faţa instanţelor internaţionale, cu toate Washingtonul nu a fost niciodată pedepsit pentru războaiele pe care le-a purtat în lume.

Medvedev a fost preşedinte din 2008 până în 2012, când Vladimir Putin a părăsit pentru o perioadă Kremlinul, din cauza limitei privind numărul de mandate prezidenţiale consecutive, pentru a conduce guvernul, potrivit Agerpres. Acesta a mai fost premier în perioada 2012 - 2020.

Deşi era considerat un om politic moderat, acesta s-a remarcat ca unul dintre cei mai mari susţinători ai invaziei din Ucraina şi un oponent al ţărilor occidentale.


Vă recomandăm să mai citiţi şi

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…