O nouă erupție a vulcanului Merapi din Indonezia VIDEO

O nouă erupție a vulcanului Merapi din Indonezia VIDEO

Muntele Merapi din Indonezia, unul dintre cei mai activi vulcani din lume, a erupt marţi, aruncând lavă incandescentă şi cenuşă până la doi kilometri, au declarat autorităţile locale, relatează AFP.

Muntele vulcanic Merapi din Indonezia a erupt și pe 11 martie 2023. FOTO Profimedia (Arhivă).

Un flux impresionant de lavă incandescentă se revărsa din craterul său , potrivit fotografiilor distribuite de Observatorul Vulcanului Merapi, scrie Agerpres.

Activitatea Merapi a crescut uşor în ultimele zile (...) însă aceste reapariţii ale activităţii sunt obişnuite la Merapi", a declarat Agus Budi Santoso, şeful unei alte agenţii guvernamentale însărcinată cu monitorizarea vulcanilor (BPPTKG).

„Întâmplător vremea era senină şi, prin urmare, populaţia a putut vedea fluxurile" de lavă, a mai spus Santoso.

Vulcanul Merapi, situat la 28 km nord de capitala provinciei Jogjakarta , se află sub monitorizare atentă.

Materii vulcanice, inclusiv lavă, au fost expulzate marţi de vulcan până la doi kilometri distanţă, în interiorul perimetrului de securitate de şapte kilometri stabilit de autorităţi în jurul vulcanului în 2022.

Merapi, care a erupt deja la mijlocul lunii martie, se află sub cel de-al doilea cel mai înalt nivel de alertă din 2020, din cauza activităţii vulcanice crescute.

Ultima erupţie majoră a vulcanului, în 2010, a făcut peste 300 de morţi şi a condus la evacuarea a circa 280.000 de persoane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...