O NOUĂ ŢINTĂ: Ce a cerut Rusia autorităţilor de la Kiev

O NOUĂ ŢINTĂ: Ce a cerut Rusia autorităţilor de la Kiev

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a îndemnat luni, în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Andrei Deşciţa, la respectarea cerinţelor populaţiei din sud-estul Ucrainei, afirmând că nu trebuie să fie utilizată forţa împotriva manifestanţilor, relatează Russia Today.

Lavrov l-a îndemnat pe Deşciţa să respecte cerinţele locuitorilor din sud-estul Ucrainei - presă

Şeful diplomaţiei ruse a subliniat necesitatea de a respecta "doleanţele locuitorilor din sud-estul Ucrainei şi a afirmat că autorităţile (ucrainene) nu trebuie să permită utilizarea forţei împotriva manifestanţilor care au cerinţe legitime cu privire la limba şi cultura lor", a anunţat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

De asemenea, Lavrov a "îndemnat autorităţile de la Kiev să ia măsuri de urgenţă pentru iniţierea unui dialog naţional, la care să participe toate partidele politice şi regiunile din Ucraina, şi pentru realizarea unei reforme constituţionale, Rusia fiind pregătită să suţină acest proces, alături de Uniunea Europeană şi SUA", a adăugat diplomaţia rusă.

Ministerul rus de Externe a precizat că această convorbire a avut loc la iniţiativa Kievului.

La rândul său, Deşciţa a declarat că ingerinţele externe în afacerile Ucrainei sunt inadmisibile şi a îndemnat Rusia să-şi respecte angajamentele cu privire la retragerea trupelor ruse staţionate de-a lungul frontierei ucrainene, anunţă diplomaţia ucraineană, citată de agenţia UNIAN.

În cursul acestei convorbiri telefonice, cei doi miniştri au discutat, de asemenea, despre "respectarea drepturilor cetăţenilor ucraineni din Republica Autonomă Crimeea", adăugă sursa citată.

Potrivit ministerului ucrainean de Externe, Lavrov şi Deşciţa au convenit să organizeze în perioada următoare o întâlnire pentru a continua dialogul.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat