O nouă tulpină SARSCov2 a apărut în Marea Britanie. Se răspândește mai rapid decât varianta inițială

O nouă tulpină SARSCov2 a apărut în Marea Britanie. Se răspândește mai rapid decât varianta inițială

O nouă tulpină de coronavirus care se răspândește chiar mai repede decât varianta inițială a fost identificată în anumite părți mari din Anglia, a dezvăluit secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock.
 
În informarea pentru Parlament, Hancock a declarat că noua variantă a fost descoperită în 60 de zone din Marea Britanie, Organizația Mondială a Sănătății fiind informată despre apariția acestei tulpine.

Londra, părți din Essex și părți din Hertfordshire (50% din populație) vor intra de miercuri în stare de alertă Tier 3, ceea ce înseamnă că se evită călătoriile în afara ariei de reședință, cu restaurantele, cafenelele, hotelurile închise.

Noua tulpină este asociată cu răspândirea mai largă în sud-estul Angliei, Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire, cu peste 1000 de cazuri noi față de celelalte zone și a fost depistată și în alte țări, potrivit lui Hancock.

Se prevede că va răspunde bine la vaccin și nu dă semne că ar produce simptome mai severe.

„Dar arată că trebuie să fim vigilenți și să respectăm regulile și toată lumea trebuie să își asume responsabilitatea personală pentru a nu răspândi acest virus", a spus el.

Tulpina a fost detectată pentru prima dată în Kent săptămâna trecută și nu se știe încă dacă este o mutație petrecută în Marea Britanie sau este de import.

Prof. Jonathan Ball, profesor de virologie moleculară la Universitatea din Nottingham consideră că este prea devreme pentru a trage concluzii privind această tulpină, ce poate fi o mutație întâmplătoare.

„Informațiile genetice din mulți viruși se pot schimba foarte rapid și uneori aceste schimbări pot aduce beneficii virusului - permițându-i să fie transmis mai eficient sau să scape de vaccinuri sau tratamente - dar multe schimbări nu au niciun efect. Chiar dacă a apărut o nouă variantă genetică a virusului și se răspândește în multe părți ale Marii Britanii și în întreaga lume, acest lucru poate fi o reacție întâmplătoare. Este important să studiem orice schimbări genetice pe măsură ce apar, pentru a stabili dacă acestea afectează modul în care se comportă virusul, până atunci însă este prematur să facem afirmații cu privire la impactul potențial al mutației virusului”, a precizat Ball.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA