O nouă unitate a armatei ruse, observată transferând echipament militar lângă granița cu Ucraina. Ce se știe despre ea

O nouă unitate a armatei ruse, observată transferând echipament militar lângă granița cu Ucraina. Ce se știe despre ea

O nouă unitate a armatei ruse a fost observată în ultimele zile transferând echipamente lângă granița cu Ucraina, potrivit Conflict Intelligence Team (CIT).

Rusia ar putea trimite pe front o nouă unitate militară FOTO EPA-EFE

Este vorba de Corpul al Treilea al Armatei, o unitate compusă din voluntari, pe care armata rusă a început să o formeze în urmă cu câteva luni. Acesta își are cartierul în Mulino, regiunea Nijni Novgorod, situată la 360 km est de Moscova.

„În ultimele zile, voluntarii noștri au găsit imagini și clipuri cu transferul pe cale ferată a echipamentului militar”, între care sisteme de rachete Buk și tancuri T-80BV, respectiv T-90M”, a scris pe Telegram Conflict Intelligence Team (CIT), o organizație care realizează investigații în domeniul apărării.

Potrivit CIT, vagoane încărcate cu tehnică militară au plecat în 22 și 24 august din Mulino și au ajuns în Neklinivka, în regiunea Rostov, lângă granița cu regiunea Donețk din estul Ucrainei.

Totodată, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) a observat în raportul său din 27 august că acest nou corp al armatei este echipat cu cel mai modern armament de care dispune Rusia: vehicule de infanterie BMP-3 și tancuri T-80 și T-90.

Rusia a format până acum două categorii de batalioane de voluntari: unele pe care le-a trimis imediat pe câmpul de luptă după o perioadă scurtă de instruire și soldați pentru Corpul al Treilea.

Echipamente moderne de asalt

O analiză realizată de Janes Intelligence Group pe baza imaginilor cu antrenamentele elementelor Corpului al Treilea la baza de la Mulino, Nijni Novogorod, a arătat că acestea sunt echipate cu tehnică militară modernă de pildă, vehicule de infanterie BMP-3, tancuri T-80BVM și T-90M, dar și cele mai recente variante de pușcă de asalt AK-12. Asta în condițiile în care alte batalioane de voluntari ruși care au luptat în Ucraina, precum „Alania” din Osetia de Nord, au intrat în luptă cu echipamente învechite.

Acest fapt sugerează că forțele armate rusești ar putea folosi aceste unități în operațiuni ofensive care eventual să întărească și să dea imbold forțelor rusești pe liniile de front din est și sud.

Un portal local rus a raportat că batalionul de comunicații militare „Baronul Korf” din regiunea Habarovsk va sprijini desfășurarea posturilor rusești în regiunea Herson și va oferi comandă și control noului Corp al 3-lea al armatei ruse.

Analiștii sunt nedumeriți de faptul că Rusia s-a decis să echipeze cu tehnici moderne de asalt voluntari care este de presupus că nu au avut timp suficient să se antreneze și să pună în valoare acest armament.

“Este puțin probabil ca elementele Corpului 3 de Armată să genereze putere de luptă reală. Un echipament mai bun nu face neapărat forțele mai eficiente atunci când personalul nu este bine antrenat sau disciplinat, așa cum o bună parte din membrii Corpului al Treilea nu sunt. Experiența militară anterioară nu a fost unul dintre criteriile de încorporare în aceste batalioane de voluntari. În imagini se observă că aceștia sunt de multe ori inapți fizic și bătrâni. De asemenea, analiștii au observat că lipsa subofițerilor cu experiență va afecta eficiența Corpului 3 de Armată”, mai arată ISW.

Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei a transmis că a capturat un grup de sabotori ruși, format din 10 persoane, care a încercat o operațiune de asalt în regiunea Herson. ISW consideră că acest tip de acțiune indică o degradare și mai mare a capacităților ofensive rusești pe Frontul de Sud.

Ucrainenii pregătesc o contraofensivă

"Pregătirile pentru o contraofensivă sunt în desfășurare, primim noi arme. Scopul principal este dezocuparea completă a teritoriilor și presupune o operațiune de contraofensivă", a transmis Vadim Skibițki, reprezentant al Direcției Generale de Informații a Ministerului Apărării, citat de Ukrinform.

În același timp, a adăugat el, invadatorii își întăresc pozițiile, în special în sud, pregătindu-se să se apere.

Rusia își crește mobilizarea rezerviștilor și intenționează să mobilizeze aproximativ 90.000 de militari. În același timp, folosește abordări diferite: așa-numitele batalioane de voluntari și batalioane de rezervă, din așa-numita „Rezerva militară combatantă a țării”, care „În prezent recrutează în fiecare district militar pentru a compensa pierderile, a-și consolida eforturile și a crește gruparea care poate fi folosită împotriva țării noastre”, a subliniat Vadim Skibițki.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”