O operațiune secretă ucraineană numită „Cutia Neagră” a cauzat Rusiei daune de 700 de milioane de dolari

O operațiune secretă ucraineană numită „Cutia Neagră” a cauzat Rusiei daune de 700 de milioane de dolari

Operațiune secretă ucraineană numită „Cutia Neagră” a cauzat Rusiei daune de 700 de milioane de dolari în perioada aprilie-mai a acestui an, a declarat luni, 5 mai, agenția de informații militare a Kievului, GUR.

Se știu puține lucruri despre proiectul misterios, dar GUR a declarat în noiembrie 2022 că este finanțat prin donații și este una dintre numeroasele operațiuni comune lansate de agenția de informații militare alături de fundația Come Back Alive, care sprijină forțele armate ale Ucrainei.

„Peste 700 de milioane de dolari este contribuția noastră la reducerea potențialului ofensiv al armatei inamicului, la demoralizarea spiritului de luptă până va accepta înfrângerea în acest război”, a declarat general maiorul Kirilo Budanov, șeful Direcției Principale de Informații a Ucrainei.

Budanov a declarat în noiembrie că operațiunea a cauzat Rusiei daune de milioane de dolari cu o lună înainte și că rezultatele sale „se vor reflecta cu siguranță pe câmpul de luptă”.

GUR a declarat luni că rezultatele operațiunii „Cutia Neagră” sunt evidente atât pe teritoriul Rusiei, cât și în regiunile pe care forțele Moscovei le-au ocupat în invazia la scară largă.

„În perioada aprilie-mai 2023, rezultatele activității proiectului au putut fi observate în centrele logistice, nodurile de transport, în locurile în care sunt concentrate echipamente militare și trupe și alte ținte”, a spus agenția de informații a armatei ucrainene.

Budanov a spus că nu pot fi făcute publice alte detalii despre „Cutia Neagră” în acest moment.

„Împreună cu binefăcătorii și toți ucrainenii interesați, vom continua să influențăm capacitatea de luptă a inamicului”, a spus Budanov.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...