O organizaţie neguvernamentală a plantat 558.000 de puieţi în 2021

O organizaţie neguvernamentală a plantat 558.000 de puieţi în 2021

Iniţiativa naţională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România a plantat 558.000 de puieţi în 2021, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES.

Astfel, ONG-ul a crescut suprafaţa împădurită a României, acţionând pe terenuri afectate de diverse procese de degradare şi aflate în proprietate publică şi afectate de diverse procese de degradare.

"Rezultatele sunt cu atât mai importante, date fiind condiţiile speciale impuse de pandemie în ultimii doi ani", se menţionează în comunicat.

Din 2011 până în prezent, Plantăm fapte bune în România a contribuit la plantarea şi îngrijirea a peste 2.000.000 de puieţi care împăduresc astăzi 524 de hectare aflate în 42 localităţi (35 de judeţe) ale ţării.

Conform sursei citate, dacă până în pandemie, 44.000 de voluntari au participat la acţiuni, în ultimii doi ani munca lor a fost înlocuită cu zilieri şi echipamente mecanizate.

"Anul 2021 l-a continuat pe cel precedent în ceea ce priveşte majoritatea activităţilor noastre: plantări şi îngrijiri cu personal specializat, fără prezenţa voluntarilor. Ne e dor de voluntari şi de energia cu care participă la acţiunile de împădurire. Componenta educaţională a proiectului s-a mutat şi ea în mediul online, prin intermediul conferinţelor susţinute, în direct, pe pagina noastră de Facebook", a declarat Marin Toma, preşedinte Plantăm fapte bune în România.

În 2021 au fost împădurite 123 de hectare noi şi au fost efectuate completări şi îngrijiri ale suprafeţelor plantate în anii precedenţi. Cei peste 550.000 de puieţi reprezintă 70 de specii forestiere alese cu grijă de inginerii silvici din cadrul ONG-ului.

"Un alt proiect important care a crescut anul trecut îl reprezintă pepiniera Plantăm fapte bune în România care, într-un viitor nu foarte îndepărtat, va produce puieţi. Echipa de proiect va insista şi pe caracterul didactic al pepinierei - o educaţie corectă în acest domeniu începe de la nivelul solului, acolo unde sămânţa încolţeşte şi continuă către cea mai din vârf frunză a puietului", se mai precizează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…