O pagină falsă de ziar cu titlul ''Preşedintele Gore'', postată pe Twitter de un oficial al campaniei lui Trump

O pagină falsă de ziar cu titlul ''Preşedintele Gore'', postată pe Twitter de un oficial al campaniei lui Trump

Directorul de comunicare al echipei de campanie a preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump, Tim Murtaugh, a postat duminică pe Twitter o fotografie despre care a susţinut că a fost făcută la sediul de campanie din Virginia în care se puteau vedea mai multe exemplare false ale cotidianului Washington Times care titrau pe prima pagină "Preşedinte Gore", cu referire la alegerile prezidenţiale din 2000, transmite luni dpa.

"Salut personalul din @EchipaTrump HQ (sediu de campanie. n.r) în această dimineaţă, o reamintire a faptului că nu mass-media aleg Preşedintele", a scris Murtaugh, o aluzie la titlurile din mass-media din întreaga lume după ce numărarea voturilor l-au dat câştigător al scrutinului prezidenţial pe Joe Biden.

Însă la scurt timp Washington Times l-a informat pe Murtaugh că prima pagină postată de el pe Twitter nu este reală. "Acele fotografii au fost trucate. Washington Times nu a publicat niciodată titlul 'Preşedinte Gore', a replicat cotidianul pe contul de Twitter al lui Murtaugh. "Dorim totodată să adăugăm că dl. Murtaugh a fost notificat oficial prin email în legătură cu această eroare", a completat Washington Times.

Murtaugh a şters tweet-ul la scurt timp după aceea.

Potrivit BuzzFeed News, acea pagină falsă ar fi apărut prima dată pe internet în 2010, la 10 ani după alegerile pe care le parodia.

George W. Bush, care l-a învins pe Gore în 2000, l-a felicitat duminică pe Biden şi pe vicepreşedinta aleasă Kamala Harris. "Indiferent cum aţi votat, votul vostru a contat", a spus Bush jr. Preşedintele Donald Trump "are dreptul să ceară renumărarea (voturilor) şi să iniţieze demersuri în justiţie, iar orice problemă nesoluţionată va fi judecată în mod corespunzător", a adăugat fostul preşedinte republican. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …