O participantă la Miss Universe a provocat indignare în Pakistan: „O rușine!”. Care este motivul

O participantă la Miss Universe a provocat indignare în Pakistan: „O rușine!”. Care este motivul

Pakistanul este înfuriat după ce, pentru prima dată în istorie, o tânără din această țară va concura la concursul internațional de frumusețe Miss Universe. Senatorul Mushtaq Ahmed, din partea partidului Jamaat-e-Islami, a calificat-o drept „rușinoasă”. Premierul interimar Anwar ul-Haq Kakar a ordonat chiar o anchetă. Discuțiile online, în special în rândul bărbaților pakistanezi, au fost dureroase, potrivit BBC .

Erica Robin va participa la concursul internațional de frumusețe Miss Univers FOTO Instagram

Erica Robin, o creștină de 24 de ani din orașul Karachi, va reprezenta Pakistanul, un stat profund conservator, la concursul de frumusețe Miss Univers 2023. Finala va avea loc în El Salvador, în noiembrie.

Robin a fost aleasă Miss Universe Pakistan dintre cele cinci finaliste la o competiție desfășurată în Maldive.

Acesta a fost organizat de Yugen Group, cu sediul în Dubai, care deține, de asemenea, drepturile de franciză pentru Miss Universe Bahrain și Miss Universe Egipt. Acesta a declarat că concursul Miss Universe Pakistan a primit un număr „copleșitor” de candidaturi.

Finala Miss Universe va avea loc în El Salvador, în noiembrie.

„Mă simt minunat să reprezint Pakistanul. Dar nu înțeleg de unde vine reacția de respingere. Cred că este această idee că aș defila în costum de baie într-o cameră plină de bărbați”, a declarat Robin pentru BBC.

Robin și-a amintit că, în timpul celei de-a doua etape de selecție a concursului, care a avut loc la Zoom, i s-a cerut să numească un lucru pe care dorea să-l facă pentru țara sa. „Iar eu am răspuns: «Aș vrea să schimb această mentalitate conform căreia Pakistanul este o țară înapoiată»”.

Acest lucru ar putea fi dificil, având în vedere unele dintre reacțiile ostile la nominalizarea ei.

Erica Robin, o creștină de 24 de ani din orașul Karachi, va reprezenta Pakistanul.FOTO: Instagram

Erica Robin, o creștină de 24 de ani din orașul Karachi, va reprezenta Pakistanul.FOTO: Instagram

Cu toate acestea, modele, scriitori și jurnaliști deopotrivă au felicitat-o pe doamna Robin, jurnalista Mariana Babar lăudându-i „frumusețea și inteligența” pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Dar, după cum a declarat modelul pakistanez Vaneeza Ahmed, care a încurajat-o prima dată pe Robin să se apuce de modeling, a orecuzat pentru Vocea Americii Urdu: „Când acești bărbați sunt de acord cu concursurile internaționale numite „Mister Pakistan”, de ce au o problemă cu realizările unei femei?”.

Cei care critică nominalizarea ei spun că reprezintă o țară care nu vrea să fie reprezentată, mai ales că aceste concursuri de frumusețe sunt rare în Pakistanul majoritar musulman. Miss Pakistan World, un concurs pentru femei de origine pakistaneză din întreaga lume, este probabil cel mai cunoscut.

A avut loc pentru prima dată în 2002, la Toronto, dar s-a mutat la Lahore, în 2020. Au mai fost organizate, însă, și alte competiții: Miss Pakistan Universal, Mrs Pakistan Universal și chiar Miss Trans Pakistan.

În istoria de 72 de ani a Miss Univers, Pakistanul nu a nominalizat niciodată o reprezentantă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?