O persoană a murit după ce un uragan mediteraneean s-a abătut asupra sudului Italiei

O persoană a murit după ce un uragan mediteraneean s-a abătut asupra sudului Italiei

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa în urma furtunilor violente care s-au abătut luni asupra sudului Italiei pentru a doua zi consecutiv provocând alunecări de teren şi inundând drumuri şi terenuri, a precizat poliţia, potrivit Reuters.

Trupul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de 67 de ani a fost recuperat dintr-o livadă de citrice aflată la mare distanţă de locul unde fusese văzut ultima oară după ce autovehiculul în care acesta se afla a fost surprins de apele în creştere, la sud-vest de oraşul sicilian Catania. Soţia acestuia este în continuare dată dispărută, au precizat serviciile de urgenţă.



Portalul meteo Ilmeteo.it a precizat că regiuni din Sicilia şi din Calabria au fost lovite de un rar uragan mediteraneean, cunoscut sub denumirea Medicane, cu rafale de vânt aşteptate să ajungă la o viteză de 120 de kilometri pe oră în a doua jumătate a zilei de luni.

Asociaţia fermierilor din Sicilia a precizat într-un comunicat că peste 300 de milimetri de ploaie au căzut în doar câteva ore duminică în apropiere de Catania - aproape cât jumătate din media precipitaţiilor anuale de pe insula din Marea Mediterană.



Departamentul pentru ajutor de urgenţă din cadrul Protecţiei Civile a emis luni o alertă de nivel roşu pentru nordul Siciliei şi sudul Calabriei, avertizând în legătură cu un potenţial risc pentru vieţile umane şi pentru proprietăţile din acele regiuni.

Şcolile din mai multe oraşe au fost închise, zeci de zboruri au fost deviate spre alte regiuni şi liniile de feribot între insulele sudice au fost anulate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /