O petiţie online contra Jocurilor Olimpice de la Tokyo a strâns aproape 200.000 semnături în câteva zile

O petiţie online contra Jocurilor Olimpice de la Tokyo a strâns aproape 200.000 semnături în câteva zile

O petiţie online care susţine anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a strâns aproape 200.000 semnături în câteva zile, în contextul în care pandemia de coronavirus contribuie la intensificarea opoziţiei publice japoneze faţă de evenimentul olimpic, transmite Reuters.

Cu mai puţin de tei luni înaintea startului Jocurilor de vară, amânate deja cu un an din cauza noului coronavirus, guvernul Japoniei are misiunea dificilă de a menţine sportivii, oficialii, voluntarii şi publicul japonez în siguranţă vizavi de COVID-19.

În două zile de la lansarea campaniei online ''Stop Tokyo Olympics'', petiţia a strâns peste 187.000 semnături, apropiindu-se de obiectivul de 200.000, şi manifestă îngrijorarea publică privind găzduirea marelui eveniment olimpic în capitala Japoniei.

Confruntat cu al patrulea val al pandemiei, cu o campanie lentă de vaccinare, guvernul Japoniei plănuieşte extinderea stării de urgenţă la Tokyo şi în alte trei prefecturi până la finele lunii mai, conform anunţului făcut vineri de ministrul Economiei.

Sondajele de opinie din Japonia au indicat că majoritatea locuitorilor se opun Jocurilor Olimpice, care sunt programate între 23 iulie şi 8 august.

''Cerem cu tărie prevenirea răspândirii coronavirusului şi protecţia vieţii şi mijloacelor de trai prin utilizarea resursele disponibile prin stoparea Jocurilor Olimpice'', a declarat Kenji Utsunomiya, iniţiatorul petiţiei online. Utsunomiya este un avocat care a candidat de mai multe ori pentru funcţia de guvernatorul al Tokyo.

Organizatorii Jocurilor de la Tokyo au declarat în mod repetat că nu se pune problema anulării sau amânării Jocurilor, dezvăluind protocoale detaliate anti-COVID-19 pentru sportivi şi oficiali.

Pfizer şi BioNTech au anunţat joi că vor dona vaccinuri pentru a fi distribuite participanţilor la Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Tokyo. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …

5 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…