O petrecere în Rusia, motiv de scandal. Celebrități îmbrăcate sumar și furie în rândul activiștilor pro-Kremlin VIDEO

O petrecere în Rusia, motiv de scandal. Celebrități îmbrăcate sumar și furie în rândul activiștilor pro-Kremlin VIDEO

O petrecere atipică la clubul de noapte Mutabor din Moscova a stârnit un val de furie în rândul bloggerilor, deputaților și activiștilor pro-Kremlin, relatează BBC .

Pe data de 20 decembrie, bloggerița și prezentatoarea TV Nastia Ivleeva a organizat o petrecere nonconformistă. Dress code-ul a fost, de asemenea, unul neobișnuit, invitații respectându-l întocmai.

Vedete pop, printre care și rapperul rus Vacio, al cărui nume real este Nikolai Vasiliev, și celebrități îmbrăcate sumar și-au făcut apariția la această petrecere. Vacio a purtat doar pantofi sport și o șosetă plasată strategic.

Nastia Ivleeva se confruntă cu o acțiune în justiție. Foto: Instagram/ _agentgirl_

Cu toate că la început se dorea a fi o petrecere privată , evenimentul a devenit foarte public atunci când pe rețelele de socializare au fost publicate videoclipuri și fotografii. Peste noapte, șoseta lui Vacio a devenit cea mai faimoasă șosetă din Rusia, însă nu într-un sens pozitiv.

„O greșeală”

După distracția de pomină, s-a iscat și un scandal. Bloggerii, deputații și activiștii pro-Kremlin, care susțin războiul din Ucraina, s-au arătat revoltați: cum puteau celebritățile să se distreze în acest fel în timp ce soldații ruși își puneau viața în pericol în „operațiunea militară specială”?

Pentru petrecăreți, distracția s-a terminat. Rapperul Vacio a fost arestat și va sta după gratii 15 zile pentru „tulburarea ordinii publice” și s-a ales cu o amendă în valoare de 200.000 de ruble (2.200 de dolari) pentru „promovarea relațiilor netradiționale”.

Organizatoarea petrecerii, Nastia Ivleeva, se confruntă, totodată, cu o acțiune în justiție. Peste 20 de persoane îi cer să plătească un miliard de ruble (8,5 milioane de lire sterline) Fundației Apărătorii Patriei, o organizație care donează bani persoanelor care iau parte la „operațiunea specială" a Kremlinului.

În plus, alți petrecăreți au fost puși sub acuzare. Se vorbește și despre anularea unor concerte și rezilierea unor contracte de publicitate. Ba mai mult, există informații potrivit cărora unele vedete sunt excluse din emisiunile de divertisment preînregistrate de Revelion de la televiziunea rusă.

Cei care au luat parte la petrecere au intrat pe rețelele de socializare fie pentru a-și prezenta scuze, fie pentru a insista că nu au făcut nimic greșit.

Recunosc că am făcut o greșeală", a declarat megastarul Philipp Kirkorov. „Ultimul lucru pe care mi-l doresc este ca un astfel de eveniment, greșeala mea, să ducă la restricții în ceea ce privește cariera mea în Rusia, singura țară în care exist ca artist și ca cetățean”, a mai adăugat Kirkorov.

Am purtat un guler polo, un trenci uriaș, pantaloni și pantofi", a spus vedeta pop Dima Bilan. „Nu puteam să știu dinainte ce vor purta ceilalți invitați", a mai precizat Bilan.

Se spune că Rusia știe să ierte. Dacă este așa, aș dori să vă cer vouă, poporului, o a doua șansă", a declarat Nastia Ivleeva în mesajul său video. „Dacă răspunsul este nu, atunci sunt pregătită pentru a fi executată public. Nu mă voi eschiva. Sunt pregătită pentru orice”, a mai spus ea.

„Sistemul a ripostat”

Evenimentele din ultimele zile au fost un șoc pentru aceste vedete. După invazie, aceștia hotărât să rămână în Rusia și să-și continue aici cariera și, adesea, stilul de viață luxos. Criticile publice au fost rezervate acelor celebrități anti-război care au părăsit Rusia.

În prezent nu mai este cazul. Dar de ce?

Se pare că sistemul politic rusesc se bazează din ce în ce mai mult pe țapi ispășitori. Are nevoie de grupuri sau persoane pe care să le poată arăta cu degetul și pe care să le poată învinovăți pentru problemele din țară și din străinătate.

Până în acest moment, acești țapi ispășitori au fost Ucraina, SUA, Regatul Unit, UE și NATO. Însă, acum, se pare că și unele celebrități rusești se află pe listă.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Maxim Katz, activist al opoziției ruse în exil, a prezentat astfel evenimentele: „În trecut, exista un contract social simplu cu oamenii care mergeau la astfel de petreceri: fă ce vrei atâta timp cât rămâi loial.

Dar viața nu mai este o petrecere acum. Aceste manifestări ostentative contrastează cu realitatea de afară. Nu poți să petreci cu nonșalanță într-o țară care duce un război.

Pentru prima dată după mult timp, sistemul a ripostat împotriva celor care susțineau toate regulile sale, atâta timp cât nu li se aplicau lor".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat