O plasă de prevenire a sinuciderilor a fost instalată pe Podul Golden Gate din San Francisco după 87 de ani

O plasă de prevenire a sinuciderilor a fost instalată pe Podul Golden Gate din San Francisco după 87 de ani

O plasă de prevenire a sinuciderilor la podul Golden Gate din San Francisco a fost în sfârșit finalizată, spun oficialii, relatează BBC.

FOTO: Profimedia

Se știe că aproximativ 2.000 de persoane s-au aruncat în gol de pe pod de când a fost inaugurat în 1937 în orașul american.

De zeci de ani, familiile care și-au pierdut apropiații pe pod au cerut o soluție.

Sistemul de descurajare a sinuciderilor, cunoscut și sub numele de plasă, a fost instalat în jurul a aproximativ 95% din podul de 2,7 km.

„Scopul plasei este de a reduce numărul de decese asociate cu persoanele care se aruncă de pe pod”, a spus într-o declarație Golden Gate Bridge Highway and Transportation District. „Plasa este un design dovedit care descurajează oamenii să sară, servește drept simbol al grijii și speranței pentru persoanele deznădăjduite și, dacă este necesar, oferă oamenilor o a doua șansă”.

Plasa din oțel inoxidabil a fost aprobată în 2014, dar lucrările la ea au început abia patru ani mai târziu. De asemenea, au existat împotriviri din partea celor care susțineau că afectează priveliștea sau că este prea costisitoare.

Kevin Hines este unul dintre cele aproximativ 40 de persoane care se știe că au supraviețuit după ce au sărit de pe pod. De atunci, el a devenit un susținător al prevenirii sinuciderilor.

Hines a fost unul dintre cei care au militat pentru plasă.

„Dacă plasa ar fi fost acolo, aș fi fost oprit de poliție și aș fi primit imediat ajutorul de care aveam nevoie și nu mi-aș fi rupt niciodată coloana, nu mi-aș fi distrus trei vertebre și nu aș fi fost niciodată pe drumul pe care am fost”, a declarat dl Hines pentru Associated Press.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat