O polițistă locală a devenit campioană națională la darts. Pasiunea sa a luat naștere dintr-o joacă cu fiul său

O polițistă locală a devenit campioană națională la darts. Pasiunea sa a luat naștere dintr-o joacă cu fiul său

Giulia Olteanu, polițist local la Mioveni, face performanță la darts. A început acest sport în urmă cu șase ani, iar acum a devenit campioană națională. A început să practice în momentul în care a cumpărat o placă de darts pentru copilul său.

Giulia Olteanu face performanță la darts Foto: Federația Română de Darts/Facebook

Finala Campionatului Național de Darts a avut loc în perioada 29 august - 1 septembrie, la Săftica, în județul Ilfov. La feminin, argeșeanca Giulia Olteanu (49 de ani) a devenit pentru prima oară campioană națională, în timp ce la masculin campion național este mureșeanul Laszlo Kadar (54 de ani), un sportiv cu o vastă experiență.

Darts-ul atrage din ce în ce mai multe persoane din toate categoriile de vârstă. Iar Giulia Olteanu este cea mai bună dovadă. A început acest sport din joacă, la vârsta de 43 de ani, în momentul în care a cumpărat o placă de darts pentru băiatul său. La șase ani distanță a devenit campioană națională.

Tot timpul mi-a plăcut să trag la țintă și în urmă cu câțiva ani i-am cumpărat fiului meu o placă de darts. M-am jucat mai mult eu decât el. Nu știam regulile. Nu știam la ce distanță se aruncă. În 2017 s-a desfășurat Cupa Instituțiilor Mioveni. M-am înscris din partea Poliției Locale și am obținut locul 2. Mi-a plăcut! M-am înscris în club, iar de atunci tot practic acest sport”, a spus Giulia Olteanu.

Este polițist local de peste 17 ani

Început ca un simplu joc, această pasiune s-a transformat într-un sport practicat la nivel profesionist. Legitimată la CS Darts Mioveni, membră a lotului național feminin și polițist local de peste 17 ani, Giulia Olteanu și-a trecut în palmares și titlul de campioană națională la darts, după a patra sa încercare.

Dintre cele 12 persoane care au luat startul la Campionatul Național de Darts la feminin, Giulia a dovedit că are cea mai bună țintă din România, învingând-o în finală pe Oana Cimpoca. Este cea mai importantă competiție pe care a câștigat-o!

M-am apucat în plină maturitate, dar nu e niciodată prea târziu. E un sport pe care poți să îl practici la orice vârstă dacă îți dorești și îți place!”, mărturisește aceasta.

Polițista locală de la Mioveni a explicat și care este cheia succesului la darts: „Necesită foarte multă muncă și răbdare”.

Echipa națională de darts a României Foto: Federația Română de Darts/Facebook

Echipa națională de darts a României Foto: Federația Română de Darts/Facebook

Pentru sportivii români urmează participarea la Campionatul Mondial de Darts de unde vor să se întoarcă acasă cu rezultate cât mai bune.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat