O poloneză aflată în moarte cerebrală, menținută artificial în viață două luni, a născut un copil sănătos

O poloneză aflată în moarte cerebrală, menținută artificial în viață două luni, a născut un copil sănătos

O poloneză aflată în moarte cerebrală, menținută artificial în viață timp de 55 de zile, a dat naștere unui copil sănătos, relatează marți AFP.

Sursa foto: wiadomosci.radiozet.pl

"Băiatul s-a născut la începutul anului, în a 26-a săptămână de sarcină. Cântărea 1000 de grame", a afirmat Barbara Krolak-Olejnik, șefa departamentului de neonatologie de la Spitalul universitar din Wroclaw (Polonia). După trei luni de îngrijiri, starea lui de sănătate corespunde celei a unui prematur fără complicații, a adăugat ea.

Când mama copilului, o femeie de 41 de ani, a fost adusă cu ambulanța la spital, neurochirurgii au constatat moartea ei cerebrală în urma unui cancer al creierului. "Toată familia a dorit să încercăm să păstrăm copilul. Este extrem de rar să se reușească păstrarea unei sarcini atât de puțin avansate, în a 17-a sau a 18-a săptămână, pe o perioadă așa lungă", a subliniat Krolak-Olejnik.

După trei luni petrecute la terapie intensivă, băiatul cântărește 3 kilograme, respiră autonom, este hrănit cu biberonul și a fost externat. "Acum trebuie să avem răbdare și să vedem cum va crește", a încheiat medicul menționat.

AGERPRES/ (AS — autor. Lelia Bretan, editor: Cristina Mac, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...