O priveliște cosmică: eclipsa totală de Soare, văzută de pe Stația Spațială Internațională VIDEO

O priveliște cosmică: eclipsa totală de Soare, văzută de pe Stația Spațială Internațională VIDEO

Milioane de americani au avut privilegiul de a experimenta un fenomen rar și spectaculos ieri, în timpul unei eclipse totale de Soare, care a transformat ziua în noapte, pentru câteva minute. Un număr mic de oameni au avut privilegiul de a urmări o perspectivă cu adevărat unică asupra acestui eveniment astronomic - membrii echipajului de pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Eclipsa soare Captura Video Twitter NASA jpg

Pentru acești norocoși astronauți, eclipsa de Soare a fost vizionată „de deasupra”, din spațiu, oferindu-le o perspectivă impresionantă asupra umbrei Lunii care traversează continentul american. Imaginile captate de camerele de pe ISS au surprins o pată neagră ovală, reprezentând umbra Lunii în mișcare pe suprafața Pământului.

Această secvență uimitoare a fost distribuită pe rețeaua X de către NASA, oferind publicului larg ocazia de a privi acest fenomen astronomic deosebit. În plus, sateliții Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosferă (NOAA) au înregistrat trecerea umbrei Lunii, iar agenția a realizat un scurt time-lapse cu fenomenul văzut din spațiu.

Eclipsa totală de Soare a avut loc luni și a fost vizibilă în întreaga Americă de Nord. Fenomenul a debutat în Mexic, a traversat Statele Unite și s-a încheiat în Canada, oferind oportunitatea unui spectacol natural de neuitat pentru toți cei care au avut șansa să fie pe „poteca” de totalitate a eclipsei.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?