O profesoară a rămas însărcinată după ce a abuzat sexual doi elevi. Câți bani vor primi victimele

O profesoară a rămas însărcinată după ce a abuzat sexual doi elevi. Câți bani vor primi victimele

Un inspectorat școlar din sudul Californiei va plăti 2,25 milioane de dolari pentru a soluționa cel mai recent proces care implică o profesoară care a rămas însărcinată după ce a abuzat sexual doi elevi, relatează CBS News.

Laura Whitehurst a făcut șase luni de închisoare și a fost înregistrată ca agresor sexual

Prin acest acord, suma totală plătită în acest caz ajunge la 8,25 milioane de dolari. Autoritățile școlare vor plăti suma victimelor Laurei Whitehurst, profesoară arestată în 2013 pentru abuz sexual.

În august 2016, districtul a fost de acord să plătească 6 milioane de dolari unui fost elev care a lăsat-o însărcinată pe Whitehurst în timp ce aceasta îi era profesoară.

Cel mai recent proces a fost intentat în 2021 de un alt fost elev care a susținut că a fost atacat și abuzat sexual la Redlands High School de Whitehurst în 2007 și 2008, când avea 14 ani, potrivit avocatului reclamantului, Morgan Stewart. Whitehurst a recunoscut în fața poliției în 2013 că a făcut sex cu tânărul de 10-15 ori în sala de clasă și în apartamentul său, potrivit unui raport al poliției.

Purtătorul de cuvânt al Redlands Unified, Christine Stephens, a declarat vineri că districtul era la curent cu recenta înțelegere, dar nu a putut comenta din cauza acordurilor de confidențialitate.

În primul proces proces, băiatul care a lăsat-o însărcinată pe Whitehurst a susținut că autoritățile știau de relația lui cu profesoara, dar nu i-au avertizat familia.

Whitehurst a născut în 2014 după ce a întreținut relații sexuale cu băiatul timp de un an.

Fosta profesoară de engleză, s-a confruntat inițial cu 41 de acuzații de întreținere de raport sexual cu un minor. Whitehurst, care a fost și antrenoare de fotbal la liceul la care a lucrat, a încheiat o înțelegere și a pledat vinovată pentru șase din cele 41 de acuzații.

La pronunțarea sentinței, tatăl copilului lui Whitehurst, în vârstă de 17 ani, s-a pronunțat împotriva acordului de recunoaștere a vinovăției, spunând: „Acțiunile criminale ale lui Whitehurst împotriva mea m-au marcat emoțional și vor afecta fiecare relație pe care o voi avea pentru tot restul vieții mele”, a relatat la vremea respectivă CBS Los Angeles.

Ea a făcut șase luni de închisoare și a fost înregistrată ca agresor sexual.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat