O rachetă SpaceX a dus în spațiu alți 23 de sateliți ai lui Elon Musk

O rachetă SpaceX a dus în spațiu alți 23 de sateliți ai lui Elon Musk

În cadrul misiunii Starlink 6-34, au fost trimiși alți 23 de sateliți ai lui Elon Musk. Decolarea rachetei Falcon 9 a avut loc astăzi la ora locală 23:01 (04:01 GMT) de la Complexul de lansări spațiale al Force Station 40 de la Cape Canaveral, Florida.

Misiunea fost afectată de întârzieri cauzate de condiţiile meteo nefavorabile FOTO Profimedia

SpaceX decisese inițial să amâne lansarea rachetei sale Falcon Heavy până după perioada Crăciunului. Între timp, au existat condiții favorabile pentru decolarea lansatorului Falcon 9, conform relatărilor DPA/TCA din această dimineață.

Prima treaptă a rachetei s-a aflat la cel de-al treilea zbor, fiind ulterior recuperată după o aterizare pe nava dronă "A Shortfall of Gravitas", în Oceanul Atlantic.

Această misiune a fost afectată de o serie de întârzieri cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile şi după ce compania SpaceX a acordat prioritate, săptămâna trecută, lansării rachetei Falcon Heavy pentru Forţele Aeriene ale SUA.

Acesta a fost a 69-a lansare din acest an pentru toţi furnizorii de astfel de servicii, SpaceX fiind responsabilă pentru aproape toate aceste lansări, cu excepţia a patru, trei dintre ele fiind efectuate de United Launch, iar una de Relativity Space.

SpaceX a anunţat sâmbătă că vizează ziua de joi, 28 decembrie, pentru lansarea avionului spaţial robotic X-37B al Forţelor Aeriene ale SUA, aflat la a şaptea misiune pe orbită. Planul iniţial de a trimite nava spaţială pe orbită duminică seara a fost suspendat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile de la Cape Canaveral, Florida.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?