O recepţie diplomatică prevăzută pentru miercuri la care urma să participe regina Elisabeta a II-a a fost anulată

O recepţie diplomatică prevăzută pentru miercuri la care urma să participe regina Elisabeta a II-a a fost anulată

O recepţie diplomatică care urma să aibă loc miercuri la Castelul Windsor în prezenţa reginei Elisabeta a II-a, testată pozitiv pentru coronavirus duminica trecută, a fost anulată la "sfatul" ministrului de Externe Elizabeth Truss, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham, potrivit AFP.

"Regina a acceptat sfatul ministrului de Externe ca recepţia diplomatică programată pentru miercuri, 2 martie, la Castelul Windsor să fie amânată", a precizat palatul într-un scurt comunicat.

Nu a fost oferit niciun motiv pentru această decizie, în condiţiile în care suverana de 95 de ani şi-a anulat mai multe angajamente oficiale în această săptămână deoarece prezintă simptome "uşoare" de COVID-19, iar serviciile diplomatice sunt ocupate cu invazia rusă în Ucraina.

Elizabeth Truss plănuieşte o serie de deplasări în străinătate - în Europa şi SUA - în zilele următoare, ale căror date nu au fost încă precizate.

Elisabeta a II-a, care a sărbătorit pe 6 februarie împlinirea a 70 de ani de domnie, a fost testată pozitiv pentru coronavirus duminică. Ea se întâlnise cu fiul ei, prinţul Charles, pe 8 februarie, care a fost testat pozitiv două zile mai târziu.

Palatul a declarat atunci că regina prezenta "simptome uşoare, similare cu cele ale unei răceli".

De atunci, Elisabeta a II-a a anulat în ultimul moment mai multe audienţe care urmau să aibă loc prin videoconferinţă marţi şi joi.

În schimb, suverana a participat miercuri la audienţa ei telefonică săptămânală cu prim-ministrul Boris Johnson.

După ce regina a petrecut o noapte într-un spital din Londra în octombrie 2021, apariţiile publice ale acesteia au devenit rare. Însă Palatul Buckingham a anunţat recent că regina îşi va relua activităţile publice şi va participa inclusiv la o ceremonie programată pe 29 martie la Catedrala Westminster în memoria soţului ei, prinţul Philip, decedat anul trecut.

Patru zile de festivităţi publice sunt prevăzute în luna iunie în Marea Britanie pentru a sărbători Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a.AGERPRES/ (AS - editor: Ana Alecu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro