O româncă a dat lovitura în Italia cu o afacere de succes: „Sper să fiu un exemplu mai ales pentru femei”

O româncă a dat lovitura în Italia cu o afacere de succes: „Sper să fiu un exemplu mai ales pentru femei”

O româncă, în vârstă de 36 de ani, care anterior a muncit într-o fabrică, locuiește și este crescătoare de găini în Monteriggioni, o comună din provincia Siena. Aceasta a ales să plece de la locul de muncă pentru a investi în ferma și afacerea sa agroturistică, relatează Il Fatto Quotidiano .

Mihaela Dinica s-a născut în România și este în Italia de două decenii. Foto Il Fatto Quotidiano

În anul 2022, Mihaela Dinica a obținut un premiu important. „Sper să fiu un exemplu pentru mulți, în special pentru femei”, a afirmat românca stabilită în Italia. Aceasta are și un sfat pentru persoanele care decid să plece de la locul de muncă pentru a-și deschide o afacere: „Suflecă-ți mânecile. Și țineți-vă bine”.

Aceasta a început să pună bazele afacerii după ce s-a terminat lockdown-ul. „Ne-am apucat de treabă imediat ce s-a terminat lockdown-ul, cumpărând animalele și echipamente, ajutată doar de familia mea”. Românca este de părere că este norocoasă fiindcă familia ei i-a sărit întotdeauna în ajutor. Aceasta a ținut să precizeze că statul nu i-a oferit niciun fel de ajutor până acum.

În plus, Mihaela Dinica a afirmat că cel mai mare obstacol a fost cel economic. „Ajutoarele vin doar pentru marile companii”, a declarat ea. „Cele mici trebuie să-și suflece mânecile și să facă totul singure. Este un adevăr trist pentru mulți".

Mihaela Dinica s-a născut în România și este în Italia de două decenii. Românca a început să lucreze de la vârsta de 18 ani. În prezent, ferma sa se întinde pe o suprafață de zece hectare și are peste 300 de animale, inclusiv 200 de găini, un cal, doi măgari, rațe, prepelițe și păuni.

Producția cuprinde ouă, usturoi și legume de sezon.

Femeia își începe ziua cu îngrijirea animalelor, hrănirea găinilor și „cu câteva momente pentru a se bucura de compania lor. Să lucrezi printre animale este un lucru frumos”.

„Animalele oferă uneori mai multă dragoste decât oamenii”

Românca crește și Araucana, rasă de găini originară din Chile , care fac ouă de culoare albastră. Numele acestei rase de găini își are originea de la indigenii Mapuche, care erau cunoscuți sub numele de Aruacani, un popor amerindian originar din centrul Chile și sudul Argentinei.

Femeia i-a găsit pe internet și a mers personal să recupereze câteva exemplare pentru a începe să le reproducă. Românca este singura care crește această rasă în regiunea ei. Ouăle sunt gustoase și „sărace în colesterol”, a adăugat Mihaela Dinica.

Afacerea româncei a fost aleasă câștigătoare a premiului Oscar Green 2022, promovat de Giovani Impresa Coldiretti Toscana, care laudă spiritul de adaptare al noii generații de agricultori.

Sunt convinsă că în următorii ani oamenii se vor întoarce la munca pământului ca pe vremuri. Iar numărul celor care vor face această alegere va crește și mai mult”, a afirmat Mihaela Dinica.

În viitor, românca își dorește să colaboreze cu alți fermieri din zonă și să-și crească numărul de animale. În plus, aceasta are în plan să dezvolte un proiect de fermă educațională, în care să fie implicate și școlile și instituțiile din zonă.

Animalele oferă uneori mai multă dragoste și satisfacție decât oamenii”, a afirmat românca.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”