O româncă a dormit într-un beci după ce a fost dată afară de bătrâna pe care o îngrijea în Austria

O româncă a dormit într-un beci după ce a fost dată afară de bătrâna pe care o îngrijea în Austria

Românca trebuia să aibă grijă de o bătrână de 92 de ani, care locuia lângă Salzburg, dar nonagenara nu a fost de acord cu costurile stabilite de firma specializată.

Îngrijitoarea româncă, nevoită să doarmă în beci FOTO: Erich Mocanu

O femeie din România angajată de o agenție specializată pentru a avea grijă de o bătrână din Austria a ajuns să doarmă, în miez de iarnă, într-un beci, după ce a fost izgonită din casă de cea de care trebuia să aibă grijă.

Românca a ajuns în Austria, lângă Salzburg, imediat după Anul Nou, dar când nonagenara a văzut însă cât costă serviciile ei, facturate de agenția de plasare a forței de muncă, s-a răzbunat pe cea care a avut grijă de ea timp de peste două săptămâni.

„Femeia a început pe data de 4 ianuarie, a lucrat la o bătrână de 92 de ani în Austria, în apropiere de Salzburg. Apoi bătrâna, clienta româncei, a primit factura de 2.400 de euro de la agenția care a plasat-o pe îngrijitoare, pe româncă“, a spus Erich Mocanu, reprezentantul organizației AEBS, pentru ȘtiriDiaspora.

Aceasta spune că bătrâna a început să țipe și că nu mai are nevoie de nicio îngrijitoare.

„Că nu am nevoie de îngrijitoare, acasă cu tine, pleacă, ieși afară și altele. Și așa femeia a fost dată, marți seară, afară din casă, pe frig. Bătrâna de care avea grijă a locuit într-un bloc de apartamente. Când a fost izgonită, ea și-o luat câte a apucat în geantă și, pentru că nu avea altă alternativă, s-a dus în beciul clădirii, unde a stat până a doua zi dimineață“, a mai povestit Erich Mocanu.

Prin urmare. românca s-a văzut obligată să doarmă în beci, în toiul iernii. Ea a contactat agenția de plasare a forței de muncă , sperând că va primi sprijin și îndrumare. A fost dusă la un hotel, dar i s-a pus în vedere să își achite singură camera.

„Legal, chiar dacă dai pe îngrijitor afară, trebuie să îi acorzi un preaviz de 2 săptămâni. Deci costurile acestea - și de hotel și pe mai departe -, salariu pentru încă 2 săptămâni, bătrâna trebuie să le plătească. Și dacă nu se va achita de această obligație, o să o acționez pe bătrână în judecată, chiar dacă are 92 de ani“, a mai spus Erich Mocanu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?